čtvrtek 9. července 2015

The Sun hot or not?


Opravdu už nevím, co si vybrat z informací, které se ke mně dostávají.
 
Jedni říkají, slunce a jeho paprsky jsou vážně nebezpečné a je potřeba se před nimi chránit. Jinak budeme mít rakovinu kůže nebo při nejmenším pořádně spálená záda a nos. A navíc slunce je faktor .číslo jedna pro stárnutí kůže a vrásky! Takže bychom se měli chránit nejlépe 365 dnů v roce. Nemůžu se zbavit pocitu, že tento názor zastávají především výrobci krémů proti slunci.
 
 
 
Osobně jsem se rad tohoto typu dlouho držela. Poctivě jsem se mazala, chránila se kloboukem i slunečními brýlemi. Docela se mi to líbilo, jen se mi lidi smáli, že mám paranoiu ze sluníčka. Mně to tak ale vůbec nepřipadalo, i když jsem se pečlivě namazala třeba jen kvůli nakupování ve městě (tam přece taky svítí slunce).


Druzí říkají, že ti první nemají pravdu a chtějí jenom vydělávat peníze. Že slunce potřebujeme kvůli tvorbě vitamínu D, jinak ho budeme mít nedostatek. Kolují i názory ohledně zdravotního přínosu krémů proti slunci. Když se podíváme na složení, občas to není žádná hitparáda. Když se ta chemie "zapeče" na slunci, kůže se asi moc neraduje. A prý si neustálým schováváním před sluncem oslabujeme oči.
 
 
 
S těmito názory jsem začala koketovat minulé léto. Přestala jsem se hystericky mazat. Klobouk a brýle nosím hodně, ale ne pořád. Líbí se mi, jak mi sluníčko udělalo přírodní melír a že jsem lehce opálená. Ale fakt se mi nelíbí, jaké se mi udělaly na obličeji pigmentové skvrny!! Co jsem ušetřila za krémy proti slunci, utratím za séra na zesvětlení hyperpigmentace :-(
 
Myslím si, že to chce zlatou střední cestu. Jenže opravdu nevím, která to je.
 
A jak jste na tom vy? Milujete slunce nebo se mu vyhýbáte?
Neznáte něco co mi vybělí skvrny?

10 komentářů:

  1. Slunce miluju. Opaluji se, ale používám opalovací mléka a nejsem na sluníčku zbytečně dlouho. Myslím, že na každém šprochu, pravdy trochu. Slunce k životu potřebuji, protože mě nabíjí energií ale nadruhou stranu příliš sluníčka taky není zdravé. Pokud chceš nějaké bělící krémy, doporučuji korejskou kosmetiku. :)
    High Heels & the City

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za typ, kouknu se u Misshy. Tvůj přístup se mi líbí, očividně znáš zlatou střední cestu

      Vymazat
  2. Sluníčko mám ráda, ale nejvíc to jarní ;) Od dětství pokud si lehnu na slunce i s opalovacím krémem, stejně se spálím. A proto to nedělám :) Moje pokožka se nejlíp jakžtakž opálí přirozeným pohybem venku, ale určitě ne ležením na slunci na dece. Výjimkou je moře, tam jsem se nikdy nespálila ( jen jednou, a to kafem :D ) a vždycky jsem byla do hněda. Bohužel jsem si ale od moře taky vždycky přivezla nějakou tu pigmentovou skvrnu na obličeji a to jsem řešila nějakým krémem z drogerky určeným na tento problém. Skvrny pak během 2 měsíců zmizely.
    Celkově si myslím, že cílené ležení na slunci a opalování (vlastně spalování) si kůže zdravé není, což potvrzují počty nemocných rakovinou kůže nebo pleť žen, které třeba ve 40 mají, jak říká můj manžel, kůži jako sušené hovězí :)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se taky snadno spálím a u moře to platí dvojnásob. Tam se mažu i po opalování.
      Zbavit se za dva měsíce skvrn je super. Mě to většinou trvá od podzimu do jara, kdy začne být zase víc slunce a celý kolotoč začne znovu :-(

      Vymazat
  3. Slunce miluju, každý rok se těším na jediné a to na to až si vezmu deku a půjdu se ven slunit. A co se týče těchto názorů a drbů, je to přehnané, já se mažu jen když jsem trošku spálená z předchozího dne a chci jít na slunce. Ale na opalování se nikdy nemažu a pokaždé se mi to oplácí pěkně hnědou opálenou pokožkou. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak to musíš mít od přírody hodně pigmentu, když se nemusíš mazat na opalování. To by se mi líbilo

      Vymazat
  4. Já mám Slunce ráda, na obličeji se mi zvýrazní pihy víc než kdykoliv jindy, a upřímně mi to nijak nevadí.
    Když se jdu opalovat samozřejmě se namažu, ale když jdu jen tak ven tak ne, pakliže mám top, tak si nakrémuji akorát ramena.
    http://janetsonrisa.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Já slunce mám ráda, ale zase nejsem takový smažák a bez kloboukou nedám ani ránu!!! :) Na začátku si udělám jen takový lehký bronzový základ na obličeji a potom končím a už ho neopaluju vůbec :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já věřím, že slunce se mě snaží zabít. Kdyby neexistovala zrcadla a já nevěděla, že opravdu vypadám jako člověka, asi bych si myslela, že jsem sněhulák. Už na začátku května, kdy slunce začíná nabírat na síle, víc pálit i víc hřát, dostavují se kě me silné deprese. :D Jakmile je víc než 15°C, umírám. :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.