čtvrtek 19. února 2015

2x Meg Cabotová

Tyto dvě knihy od Meg Cabotové jsem si půjčila v knihovně. Knihy na sebe navazují, ale dají se číst i každá  zvlášť a nijak se tím v ději neztratíte. Při půjčení jsem se těšila na hezký romantický příběh, ale nedočkala jsem se. Jedná se totiž o velmi napínavé detektivky.

Velikost L (pár kil navíc nikoho nezabije)
Setkáváme se s hlavní hrdinkou obou knih Heather Wellsovou v době velkého životního neúspěchu. Dříve byla Heather zpěvačka, kterou milovali všichni teenageři, pak rychle po sobě ztratí smlouvu s nahrávací společností, přijde o všechny peníze a o bohatého snoubence. Zároveň také ztloustne, jak napovídá název knihy. Heather ovšem není z těch, kteří se vzdají nebo propadnou zoufalství. Dokáže si najít práci a jít v životě dál. Bydlí u bratra svého bývalého snoubence Coopera, do kterého je tajně zamilovaná, ale on zůstává zcela chladný.
Heather pracuje na studentské koleji, kde se krátce po sobě stanou dvě vraždy. Policejní vyšetřování je pro energickou Heather příliš pomalé a tak se případů ujme sama s nasazením vlastního života. Samozřejmě se jí podaří vraha vypátrat.



Velikost XL (kila navíc přibývají)
V této knize se časově v životě Heather příliš neposuneme. Má stále stejnou práci a bydlení. Novinka v jejím životě je, že ji kontaktuje otec, který se po letech dostal z vězení, kde byl kvůli daňovým únikům. Otec má o Heather zájem a začnou spolu po letech navazovat svérázný vztah založený na respektu a z otcovi strany na snaze odčinit svou vinu, že dosud nebyl dobrým otcem.
Na koleji, která má už tak pošramocenou pověst díky předchozím dvěma úmrtím dojde k další vraždě. Tentokrát velmi brutální vraždě jedné z roztleskávaček. Heather opět nedokáže odolat a začne pátrat na vlastní pěst a pomůže policii najít vraha.
 
 

Obě knížky všem moc doporučuji. Jsou tak napívané, že jsem navzdory svým zásadám listovala na konec knihy, abych zjistila kdo je vrah. K něčemu takovému mě z dosud nepřinutila ani Agatha Christie.
 
Pokud by vás příběh Heather zaujal stejně jako mně, můžete pokračovat ve čtení dalších třech knih:
Na velikosti nezáleží
Velikost L znovu na scéně
Velikost L - šaty pro nevěstu
Moc se na všechny knihy těším.

1 komentář:

Děkuji za vaše krásné komentáře.