středa 28. ledna 2015

Barbara Woodová - VYVOLENÁ

B. Woodová je moje oblíbená spisovatelka a na její další román jsem se moc těšila. Nezklamal a trochu i předčil očekávání.
 
 

Kniha vypráví příběh dívky Ulriky a Sebastiana. Oba hledají svůj osud v době, kdy Římu vládne Nero.
 
Ulrika má dva velké cíle. Tím prvním je najít svého otce, kterého nikdy neviděla a který žije v Germánii. Druhý cíl je odhalit svůj dar. Ulrika mívá vidiny, jejichž příčinou není nemoc, ale dar vidět někdy budoucnost, někdy minulost, někdy i k ní promlouvají svatí. Neví si se svým darem rady a je jí spíše na obtíž.
Ulrika se vydá na cestu do Germánie. Cestuje s karavanou, kterou vede galský obchodník Sebastian.
Sebastian je čestný mladý obchodník, jehož snem je podniknout cestu do Číny.
V Germánii Ulrika otce nenajde, zato ale potká místní vědmu, která nasměruje Ulričin osud na východ. Ulrika se Sebastianem se cestou do sebe zamilují. Každý má cíl jinde ve světě a proto se jejich cesty na čas rozejdou.
 
Sebastian podnikne nebezpečnou a dlouhou cestu do Číny, kde je se svou karavanou rok vězněm čínského císaře. Ulrika mezitím porozumí svému daru. Sejdou se v Babylonu, odkud spolu cestují zpět do Říma. Vezou sebou ostatky apoštola Jakoba, které mají podle Ulričina vidění ukrýt.
 
První kniha, kterou jsem od Woodové četla se jmenovala Plamen duše a popisovala příběh léčitelky Selené. Byla jsem příjemně překvapená, že se se Selené znovu setkávám a že se dozvím více o její dceři Ulrice, která je v Plamenu duše pouze vedlejší postava.
 
Další příjemný bod knihy je hledání konečného hrobu apoštola Jakuba. Jak víme, místo posledního odpočinku nalezl ve Španělsku v místě Santiago de Compostela. Z města se stalo poutní místo a já pevně věřím, že ho v nejbližších letech navštívím.
 
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše krásné komentáře.