čtvrtek 12. března 2015

Meg Cabotová: Velikost L Znovu na scéně

Další ze série Velikost L a opět super. :-)


Znovu se setkáváme s Heather Wellsovou. Nyní ji potkáváme ve spokojeném krásném a vášnivém vztahu s její láskou Cooperem. Otec se od Heather odstěhoval a v knize se s ním tentokrát vůbec nesetkáme.
Heather pracuje na studentské koleji. Ačkoli se těší na klidné léto, dost se toho semele a klidu se rozhodně nedočká. Tania, která je Heatheřina bývalá sokyně v lásce a v současnosti velmi slavná zpěvačka chystá pořádat hudební tábor pro mladé nadané dívky. Shodou různých okolností, mezi něž patří to, že Taniin osobní strážce je postřelen, se stane, že se tábor koná přímo na koleji Heather. Novým osobním strážcem Tanii se stává Cooper.
 
Ještě před oficiálním začátkem tábora dojde k vraždě jednoho z členů Taniia týmu. Příběh, který se nejdříve odvíjí pomalu dostane spád, když se Tania svěří Heather se svým tajemstvím - bývalým psychopatickým manželem.
Na rozdíl od předchozích dílů, kde je vrah odhalen až na konci knihy, je tentokrát jasné, kdo je vrah asi od poloviny příběhu. Napínavé  je pátrání po vrahovi a šokující odhalení toho, kde se ve skutečnosti skrývá.
 
Líbí se mi, že je vidět jak Heather dospívá, zklidňuje se a její život má vývoj. V tomto díle knihy je Heather dospělejší a přemýšlivější. Myslím, že to je díky pevnému vztahu s Cooperem a také kvůli zprávě od gynekoložky, kde se Heather dozví, že zřejmě bude mít problémy s otěhotněním. Začne tedy více přemýšlet o dětech, dokonce se odhodlá promluvit si o dětech a budoucnosti s Cooperem. 
 
Knihu opět doporučuju a těším se na další díl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše krásné komentáře.