čtvrtek 4. prosince 2014

Spotřebováno listopad

Na začátku prosince mám připravené malé ohlédnutí za listopadem aneb co jsem spotřebovala.



Balzám na rty Lavera
Vždycky se divím, když někdo řekne, že mu balzám na rty vydrží dva měsíce. Sama sebe se pak ptám: "Co s tím dělá? To si to maže v centimetrové vrstvě? Nebo snad balzám jí?" Mně totiž balzám vydrží v průměru jeden rok při frekvenci používání několikrát denně. Je pravda, že mám vždy otevřené současně 3 balzámy, takže můžu říct, že spotřeba jednoho trvá 4 měsíce. Ale i tak!
Když tedy nějaký balzám spotřebuju, je to pro mně téměř slavnostní okamžik a velký den :-)
Tentokrát dosloužil balzám Lavera. Opět po roce používání a to jsem v četla v recenzích, že balzám rychle ubývá...
Na balzámu se mi líbilo, že je přírodního složení, příjemný na rtech a dobře hydratuje.
Záporná stránka věci je, že nemá vůni, ale to jde ruce v ruce s tím přírodním složením. I když to taky není úplně 100% omluva.
Závěr: balzám si v budoucnu znovu koupím.


 
Řasenka MaxFactor
Těžko říct, jestli jsem nebo nejsem spokojená. Teoreticky ano, ale prakticky ne. Řasenka má zvýrazňovat barvu vašich očí a podle toho si také vybíráte. Já tedy kupuji for blue eyes.  Když  jsem řasenku koupila poprvé, byla jsem nadšená. Ten tvar a hustota mých řas! Nádhera! Opravdu jsem měla pocit, že moje oči jsou modřejší. Navíc má plastový kartáček s krátkými štětinkami, přesně tak, jak mi to u řasenky vyhovuje. Nežmolkuje a nerozmazává se. Zkrátka luxus.
Proč tedy nespokojenost? Po vypotřebování prvního balení jsem šla hned koupit další. Ale ouha, řasenka byla vyschlá. Asi dlouho ležela v regále. Naštvala jsem se a dala si od ní pauzu. Letos jsem ji koupila znovu. Vyschla už po měsíci! Už ale tuším proč.
Prodavačka u pokladny totiž říká: "Ale víte, že to je modrá řasenka?"
Já: "Ne, není modrá, je pro modré oči"
Prodavačka ignoruje má slova a: "Lidi si nevšimnou, že kupují modrou a pak to vrací"
Takže jestli existuje víc zákaznic, které uvažují stejně jako prodavačka, je jasné, proč řasenka nejde na odbyt a vysychá v regále. Vládne iluze, že řasenka je modrá a přitom je krásně černá.
Závěr: Jak tak o řasence píšu a přemýšlím, říkám si, že přece jen s ní jsem spokojená a dám jí ještě šanci.



Olej Saloos Růže je skvělá věc na zimu. Škoda, že jsem jeden dopotřebovala hned v listopadu. Více o oleji naleznete zde

Odličovač Vichy je úžasný, nejlepší odličovač jaký jsem zatím našla. Samozřejmě už mám koupený další. Více

Alverde sensitiv deo roll-on dry s aloe vera - deodorant jsem si vybrala podle složení. Nesmí obsahovat hliník a Alverde vyhovuje. Používám ho několikrát denně, od nejhoršího zachrání. Zatím nevím, zda ho koupím znovu. Právě testuju deodorant Alterra a uvidíme, který bude lepší.




A nyní se dostáváme k propadákům:

Goldwell rich repair šampon byl kdysi v LB a nepodařilo se mi ho za nic vyměnit. Takže jsem ho zkusila a zjistila, že mám po něm velmi rychle mastné vlasy. Od přírody mám jemné vlasy a tento šampon dělal přesně to, co člověk s jemnými vlasy nechce. Nakonec jsem ho používala na ruční praní. Ještě že ho bylo jen 100ml
Závěr: never more.

Dermacol satin make-up base, vyhlazující báze - dodává extra silikonový pocit. Pleť trochu rozjasní a celkově pak make-up vypadá lépe. Kladné účinky nemůžu popřít.
Do propadáků bázi řadím kvůli silikonům a parabenům a nepříjemnému pocitu báze na pokožce. Není nijak alergenní, jen nepříjemná. Nakonec jsem ji ani nezvládla spotřebovat, protože se zkazila. Z tubičky začala vytékat voda.
Závěr: znovu jen v případě krajní nouze
 

Omlouvám se za sníženou kvalitu fotek. Bohužel je pořád šero.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše krásné komentáře.