úterý 25. listopadu 2014

Cathy Kelly - ZÁMEK LÁSKY

Odpočinkový román pro všechny ženy, které hledají čtení na víkend nebo na dovolenou.
Kniha vypráví příběh čtyř žen různých věkových kategorií. Všechny prožily nešťastnou lásku a každá se s tím srovnává po svém.




Danae je úřednice na poště v irském městečku Avalon. Působí smutným dojmem, uzavírá se před světem a žije na okraji města jen s domácími zvířaty.
 
Další postavou příběhu je Tess, majitelka starožitnictví. Vyrůstala v místním zámku, který její rodina musela prodat z finančních důvodů. Tess žije na vlastní žádost v soudní odluce od manžela a vychovává dvě děti. Ve chvíli, kdy si uvědomí, jak moc jí manžel chybí, jí manžel oznámí, že si našel přítelkyni a chce se rozvézt.
 
Suki je sestra Tess. Žije v USA a je slavná díky své feministické knize a dřívějšímu soužití s rockovou hvězdou. Má za sebou nevydařené manželství s příslušníkem společenské smetánky. Nyní se dostává do finančních potíží a navíc ji pronásleduje novinář, který chce odhalit skandální tajemství rozpadlého manželství.
 
Poslední postavou je mladá dívka Mara, která právě zažívá velké zklamání v lásce. Její přítel ji podváděl a brzy po rozchodu s Marou se ožení se svou milenkou. Mara proto odjíždí ke své tetě Danae do Avalonu. Svou přátelskou a otevřenou povahou dokáže Danae nejen zapojit do dění ve městečku, ale také v ní probudit chuť do života. Mara odhalí tajemství své tety a pomůže jí vyrovnat se s minulostí. Sama Mara okouzlí muže, který se ukáže být tím pravým.
 
Mara se navíc stane sekretářkou velké lásky Tessina mládí, Cashela. Ukáže se, že Cashel nepřestal Tess nikdy milovat, stejně jako ona jeho. Uvědomí si, že důvod jejich rozchodu bylo spíše nedorozumění a mladická nerozvážnost. Zjistí, že oba žili v manželství, ve kterém nebylo dost lásky a vášně a oběma se manželství rozpadlo.
 
Knížku doporučuji jako relaxační četbu nebo jako hezký dárek. Třeba k Vánocům.

Autorka Cathy Kelly je současná irská spisovatelka, které v Irsku právě vychází nový román pro ženy It started with Paris.

Krásné čtení všem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaše krásné komentáře.