čtvrtek 19. listopadu 2015

Prosila bych více silikonů v šamponech

Nebudu sobě ani vám nic nalhávat. Jsem sice velká fanynka kosmetiky a vášnivá čtenářka, ale na prvním místě jsem máma. Moje krásná dcera je prvňačka a ve škole kolují vši! Bohužel vši nejsou důvodem nejít do školy, takže se mohou vesele šířit a užívat si párty na stovkách hlav až do prázdnin.



Vši jsou velká otrava nejen proto, že je musíte dostat z vlasů a proto, že si ty mršky časem vypěstují toleranci snad na všechny prostředky, které je hubí. Největší otrava je, že hnidy dokážou dostatečně dlouho čekat na hostitele v autosedačce, na povlečení, oblečení nebo třeba na ručnících. Tudíž po setkání s těmito zvířátky můžete vydezinfikovat celý byt i auto.

Určitě jste už vyzkoušely nějaký přípravek, po kterém byly vaše vlasy lesklé, hladké, velmi příjemné na dotyk a trochu klouzavé. Zkrátka jako z reklamy. Po použití přípravku proti vším máte tentýž efekt, jen si ho vynásobte asi 30. Po kůře proti vším jsou vlasy extra kluzké, vším které přežijí to určitě velmi znepříjemní život, protože se najednou octnou na naolejované kouzačce. Ty které naopak padly za vlast se zase dobře vyčešou.

Proč to tady všechno píšu? Protože já jsem vši nechytla a to i přesto, že jsem s dcerou v kontaktu někdy tak těsném, že máme vlasy na vlasy. Občas ležím na jejím polštáři. Myslím si, že to je díky silikonům a případně jiným uhlazujícícm látkám, které si dávám na vlasy v běžné vlasové kosmetice. Asi to vším klouže a nevoní :-) Naopak dceři dávám přírodnější šampony bez silikonů a parabenů a vida jak se vším dobře daří. Možná je to celé jen moje domněnka, ale opravdu nevím v čem jiném by to mohlo být.

Závěrem:
  • odteď budu upřednostňovat uhlazující kosmetiku se silikony
  • velmi nedočkavě vyhlížím letní prázdniny
  • Začala vás při čtení článku svědit hlava?

7 komentářů:

  1. Moja sestra chytila vši zo škôlky ked bola malá a tiež používala tie jemné šampóniky. Myslím, že kedže obsahujú menej chemikálii, vši tam prežijú zatiaľ čo v tých silikónových nie.

    Pozývam teba aj tvoje čitateľky na vianočnú giveaway: http://rebelliouslily.blogspot.sk/2015/11/christmas-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  2. Držím se a hlavu si nedrbu!
    Já si pamatuju na má mladá léta (Jo, ještě v nich jednou nohou pořád jsem), kdy se u nás na základce ty malé mršky rozmnožily. Leželi jsme pak mamce v klíně, ona hodiny svítila lampičkou a ty potvory vybírala. Mít tak její trpělivost!

    OdpovědětVymazat
  3. ja som rada, že sa všetky moje školské roky obišli bez vší!! :))

    OdpovědětVymazat
  4. mna svrbí hlava už rok asi.. takú suchú kožu mám a nie a nie sa toho zbaviť no vši to chvala bohu nie su, ale inak toto môže byť dobrá teoria proti všam ja som našťastie vši nemala čo si pamätám

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, začala jsem se drbat :D No to je nemilé, tak aspoň víš jak teď na ně :D

    OdpovědětVymazat
  6. :D no to teda ze zacala :) ja som ucitelka a kamaratka mi minule povedala ze jej prisla ziacka, ze ma tiez vsi, hm asi si pojdem kupit aj ja nejaky sampon so silikonom :D

    OdpovědětVymazat
  7. :D no to teda ze zacala :) ja som ucitelka a kamaratka mi minule povedala ze jej prisla ziacka, ze ma tiez vsi, hm asi si pojdem kupit aj ja nejaky sampon so silikonom :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.