středa 4. listopadu 2015

Nákupy v Praze a poprvé v MAC

Ahoj krásky.
O víkendu jsem zajela navštívit naši stověžatou matičku Prahu. Byl krásný podzimní den, Praha se tvářila přívětivě a hlavně mi nabídla všechny obchody, kterých se mi v Brně nedostává. Sephoru sice máme, ale rozhodně ne tak dobře zásobenou (Urban Decay, Beauty blender, konjac houbička, mini verze řasenek a dalšího od Benefit atd atd)



Pak jsem šla do prodejny MAC na Václaváku. Měla jsem štěstí na velmi sympatické asistentky, které nic nenutily, byly komunikativní a navíc všechny s krásným Halloweenským líčením. Chtěla jsem si slavnostně koupit svou první rtěnku MAC. Vybíraly jsme se slečnou asi z dvaceti vzorků, až jsme došly k názoru, že nejvíc mi sluší Viva Glam VI a na druhém místě je odstín Capricious. Byla jsem nadšená a hrozně se těšila, až si nákup odnesu. Jenže ouha! Oba odstíny byly vyprodané! A co je nejhorší, vyprodáno bylo i v prodejně na Andělu, kam jsem mířila. Fňuk fňuk, odešla jsem s prázdnou.
Musím vás ještě upozornit na zrcadlo, které v prodejně mají. Je totiž velmi nemilosrdné a odhalí i to, co jste o sobě nevěděly nebo vědět nechtěly. Asi je to tím ostrým osvětlením, ale najednou jsem viděla, jak mám nedokonale udělanou oční linku, že mám pod očima pár černých teček od řasenky a dokonce, že mám na svetru flek! Ten nebyl na denním světle vůbec viditelný. Takže doporučuju jít do prodejny pečlivě nalíčená a oblečená :-)

Na Andělu jsem si zašla do The Body Shop. Skvělý obchod a opět příjemné prodavačky. Osahala jsem si snad všechny vzorky tělové kosmetiky a pak přišla ke stojanu s pleťovou kosmetikou. Řada s Vitaminem C voněla bezkonkurenčně a vybrala jsem si z ní Skin Boost, který slouží podobně jako báze pod makeup. Z řady Drops of youth jsem si vybrala noční sérum.


Pak jsem objevila prodejnu Kiehl´s. Znáte to. O něčem čtete, vídáte na Youtube, budí vás to ze spaní a najednou je to tady. Opravdová prodejna, do které si můžete zajít a vyzkoušet všechno na vlastní kůži. Nejvíc se mi vůní a našlehanou konzistencí líbilo medové tělové máslo. Dát za něj 990kč se mi ale opravdu nechtělo, což jsem taky řekla prodavačce. Byla moc milá, usmála se a říká: "Tak já vám ho dám vzorek na vyzkoušení. Chtěla byste zkusit ještě něco?" Samozřejmě že chtěla. Vybrala jsem si slavné noční sérum. Jsem skoro v sedmém nebi.


Návštěva Douglasu, kde konečně vidím dostatečný sortiment značek Inglot a NYX. Nakonec jsem si vybrala téměř zázračnou tužku, která je nejen na vnitří vodní linku, ale také na kruhy pod očima a na rozjasnění. Dárek k nákupu byl velmi velkorysý, očním krém E. Arden. Zkrátka nádhera.


Na skok v potravinách M&S. Koupila jsem pořádný zelený čaj. Osvěžovač vzduchu Saloos jsem našla v prodejně Horoskop.


Konečně jsem sehnala diář na příští rok. Sháněla jsem skoro dva měsíce a říkala si, že beztak zase skončím u Albi. A taky že jo. Tentokrát jsem ale vybrala magnetický, který jsem ještě neměla. Navíc má záložku, místo na poznámky a vzadu pravítko. Víc praktický už ani nemůže být :-)



S Prahou jsem se loučila o pár tisíc lehčí a nadmíru spokojená.

14 komentářů:

  1. Hahah, ta poslední věta o penězích je super! :D A s MACem mě to mrzí, doufám, že se tam ještě letos do konce roku stihnu dostat a doufám, že mě taky nepotká toto neštěstí :(. A diář máš opravdu krásný, to se musí nechat .)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za pochvalu. Pokud budeš mít dost času, tak zvládneš oběhnout víc prodejen a určitě všechno seženeš

      Vymazat
  2. S tou poslední větou to mám stejné...pokaždé když jedu do Prahy odjíždím s prázdnou peněženkou :) Do The Body Shopu se také chystám, škoda že není i u nás

    OdpovědětVymazat
  3. Ta poslední věta je super a platí i na mě, jak se dostanu do velkoměsta, peněženka brečí :D Krásné nákupy, škoda těch rtěnek :(

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  4. ach, od Body shopu by som rada niečo vyskúšala :) a tá posledná veta pobavila :D

    OdpovědětVymazat
  5. Ty jo krásné nákupy :) škoda těch rtěnek no, ale překvapily mě ty prodavačky, jak se o zákazníky starají. Mám známého, co má 8 letou dcerku a když byli v Praze, tak chtěla moc jít do obchodu se značkovým zbožím. Když tam přišli, hned se o ně začal starat prodavač a známý hned na rovinu řekl, že se chtěla malá podívat. Když chtěli odejít tak je prodavač zastavil a řekl jim, že od nich se neodchází s prázdnou a dal jeho dcerce mini kabelku Dolce gabbana zcela zdarma. :) Prostě jiný přístup než u nás v malém měste :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak to je super s tou kabelkou. Byla jsem příjemně překvapená. Zvlášt po zkušenostech v Brně, kde jsou například v Sephoře nejprotivnější prodavačky

      Vymazat
  6. S radou se zrcadlem jsi mě pobavila :) Pěkné nákupy, líbí se mi diář

    OdpovědětVymazat
  7. ten diář je nádherný, motýly miluju :)
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Líbí se mi tvůj styl psaní :)) Krásně se ten článek čte :) A chystáš si rtěnku dokoupit? :)
    Jsem to ale ostuda, jsem ani nevěděla, že Kiehl´s má prodejnu..:) Tam se rozhodně zajdu podívat :)
    A ten diář je krásný :) Já ten svůj vybírám už měsíc a pořád se nemůžu rozhodnout, líbí se mi jich asi pět :D :) Jsem krapet blázen do diářů :)

    ChicByJane.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Diárik je krásny, musím si zaobstarať nejaký pekný na rok 2016. :)

    http://rebelliouslily.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.