úterý 24. listopadu 2015

Moje denní spotřeba kosmetiky

Ráno raníčko vstala, vlasy rozčesala....

Dotyčná z básně možná ráno potřebuje jen hřeben na rozčesání rusých vlasů. Já toho za celý den potřebuju mnohem víc. Je to až děsivé.

Ráno si opláchnu obličej vodou, použiju oční (1) a denní krém (2). Pak se nalíčím, což znamená že nanesu makeup (3) a korektor (4). Pak upravím obočí (5), oči zvýrazním pomocí očních stínů (6) a řasenky (7). Následně zmatním T-zonu pudrem (8), nanesu tvářenku (9) a nakonec rtěnku (10).




Do podpaží dám deodorant (11) a navoním si zápěstí a krk parfémem (12). Přes den si pravidelně hydratuju rty balzámkem (13) a ruce mažu krémem (14).

Večer teprve přijde ta pravá nálož. Odlíčím se očním (15) a pleťovým odličovačem (16), zbytky makeupu a všeho ostatního smyju pleťovým mýdlem nebo si dám peeling (17). Na obličej nastříkám svou oblíbenou pleťovou vodu (18) a pak nanesu oční (znovu číslo 1) a noční krém (19). Tady končí obličej v den, kdy jsem neměla masku.

Jdeme ještě na tělo. Hupsnu do sprchy, kde použiju sprcháč (20), tělový peeling (21) a intim gel (22). Nakonec se natřu tělovým mlékem (23) a takto opečovaná si jdu lehnout do vyhřáté postele.

Máme tady 23 kousků a to jsem si ten den nemyla vlasy a nelakovala nehty jinak by to bylo o dalších šest produktů navíc. Co tomu říkáte? Je to šokující? Podle mě je to přímo skandální. Na druhou stranu si neumím představit, že bych něco vynechala.

A jaké je vaše číslo ve dnech, kdy se líčíte?

26 komentářů:

  1. Přemýšlím, kolik toho za den potřebuji já a málo toho rozhodně není:-) Jen ta dekorativka je číslo vysoké samo o sobě, natož ještě péče a další nezbytnosti..Ale já jsem ráda, že jsem ženská a že o sebe můžu takhle pečovat, co víc, ono mně to i nesmírně baví:-)

    OdpovědětVymazat
  2. No je toho dost :) Zkusím Ti to shrnout :) - rána vstanu, opláchnu se vodou a očistím pleť micelárkou (1). Pak si dám stíny (2), linky (3) a řasenku (4) a lesk/rtěnku (5). Celý den taky pořád používám balzám (6) a krém na ruce (7). Pak deodorant (8) a parfém (9). Večer ve sprše sprchový gel (10), intimní mýdlo (11), peeling (12), tělové mléko (13). Na odlíčení odličovací olej (14), micelární vodu na pleť (15). Namazat nočním krémem (16). Takže já 16, když nepočítám vlasy, nehty a masku na obličej, kterou si tak min. 1x do týdne dopřeju

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidím, že jsem nenapsala linku, ale tu každý den nepoužívám :-)

      Vymazat
  3. Ahoj, zajímavý pokus :-) když se maluju, tak je toho docela dost. Ráno si opláchnu obličej obyčejnou vodou a natřu krémem (1) - mám přírodní na citlivou pleť, tak speciální na oči nepotřebuju.
    Největší záhul je líčení - primer (2), make-up (3), korektor (4), pudr (5), tužka na obočí a gel na obočí (6,7), podklad pod stíny (8), stíny (9), řasenka (10). Místo tvářenky a rozjasňovače používám rtěnky a stíny, tak to nepočítám :-) Někdy tužka na rty (11) a rtěnka nebo lesk (12). Ráno ještě samozřejmě antiperspirant (13) a parfém (14). Když mám meziden na mytí vlasů, tak i suchý šampon (15)
    Přes den balzám na rty (16) a krém na ruce (17).
    Večer odličovací olej na oči (18), na zbytek obličeje mléko (19), pak ten stejný krém jako ráno (1), na oční okolí dávám na noc bambucké máslo nebo kokos. olej (20). Ve sprše sprch. olej (21), tím pádem nepotřebuju těl. mléko, intim-gel na mytí (22). Šampon a balzám v den, když si myju vlasy (23,24). Někdy si natřu paty máslem na paty (25).
    Při lakování nehtů - odlakovač, base coat, barevný lak, top coat (26,27,28,29) - ale to tak jednou, dvakrát týdně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vida, taky pěkné číslo. Občas používám bázi na obličej nebo pod stíny, naopak pod lak na nehty vůbec :-)

      Vymazat
  4. Zajímavý tip článku, ještě jsem se s ním nesetkala, ale je to super :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  5. Fakt super článok ale rozhodne toho miniem o dosť menej teda, keď tak rozmýšľam Rano ked idem do roboty je to 5 produktov (krem na tvar,ceruzka na oči a na obočie, balzam na pery deodorant) a večer keď sa idem chystať spať je to asi 5 produktov (sprcháč, intym gel, telovy krem, zubna pasta, krem na tvar, balzam na pery) To je všetko cez moj pracovny tyždeň.. inokedy je to určite viac..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, mít 10 produktů včetně zubní pasty je super. Takže se moc nemaluješ?

      Vymazat
    2. jj, zubní pastu jsem nezapočítala :-) pokud je slečna výrazná i bez malování, chápu, že to není potřeba. Já vypadám jak zombie - neviditelné obočí, řasy, kruhy pod očima, průsvitná víčka .... pak těch produktů přibývá, aby člověk vypadal koukatelně :-)

      Vymazat
    3. Jsem na tom stejně. Občas se nalíčím i na doma, aby se mi na sebe líp dívalo :-)

      Vymazat
  6. Moje číslo by bylo asi přibližně taky takové :), je to moc zajímavý článeček, už jsem o tom taky přemýšlela, že něco takového spáchám. Ještě přidávám, že sis třeba zrovna neholila nohy atd. nebo nedělala pedikůru či manikůru, to by ještě bylo blbinek navíc :)

    www.simply-pleasures.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, s mytím vlasů bych se přiblížila i ke 40 produktům

      Vymazat
  7. Zajímavý článek, moje číslo určo není tak vysoké si myslím, schválně to jdu spočítat. Tak mám číslo 16!

    OdpovědětVymazat
  8. Tyjo, ta peltka vypadá parádně ! Psala jsi o ní podrobněji nebo se teprve chystáš?

    OdpovědětVymazat
  9. Moje číslo by bylo asi okolo 30 za celý den, haha, radši víc psát nebudu, ještě bych se zděsila toho, kolik produktů používám:-D

    OdpovědětVymazat
  10. Chemický arzenál, ale myslím že to tak má 80 % žien.
    Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je právě to, co mi na tom nejvíc vadí. Že přírodní a bio produkty jsou v menšině. Musím to napravit

      Vymazat
  11. Super nápad na článek :) já to mám asi kolem dvaceti :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ty jo, kdyz jsem to videla, myslim fotku, tak jsem se uplne zdesila se slovy cozeeeee, toliiiiik?! Ale pak jsem si na ruce prepocitala, kolik toho ppuzivam ja pres den a mela bych radsi byt zticha :D kdybych to takhle take vyfotila a ukazala pritelovi, tak ho asi klepne :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.