pondělí 4. května 2015

Péče o pleť na jaře

Prodloužený víkend nám uběhl jako voda a přišel čas podělit se s vámi o mou každodenní rutinu :-)
 
Ráno
Pleťová voda Balea
Pokud mám ráno pocit, že potřebuju nejen probudit vodou, ale i něco dočistit z večera nebo noci (mastnou T-zonu), přetřu si obličej touto pleťovou vodou. Neobsahuje alkohol a jsem s ní moc spokojená.


Oční krém Sebamed 
Je příjemný, dobře hydratuje. Vlastně si neumím představit, že bych si oční okolí nemazala. Tento krém dobře poslouží, i  když slibovaný liftingový a anti-aging efekt nepozoruju.
 
 
Clinique moisture surge intense skin fortifying hydrator
Tento krém má velmi nepříjemné aroma, které naštěstí rychle vyprchá. Je to dobrý podklad, sice zanechává trochu lepkavý film, ale není to nic zásadního. Zjistíte to, jen když si saháte na obličej rukama.
Krém má opravdu dlouhý název, který zdůrazňuje schopnost hydratace a docela právem. Hydratuje dobře a stačí ho nanést malé množství. Mažu si s ním pouze tváře a čelo, zbytek obličeje je mastný sám o sobě.  :-)

Večer
Pokud jsem byla přes den nalíčení, nejdříve se odlíčím pomocí těchto dvou výrobků:
Vichy pureté thermale oční odličovač
Můj oblíbený, spotřebovala jsem už hodně balení, používám ho několik let. Nedráždí, dobře odlíčí, nelepí. Bohužel ho Vichy přestává vyrábět.
 
Saloos hydrofilní odličovací olej granátové jablko
K olejíčku jsem se vrátila po dlouhé době, protože jsem s ním v minulosti byla vždycky spokojená. Používám ho tak, že nanesu přiměřené množství na vlhký tamponek a odstraním makeup. Olej je super, odlíčí a nedráždí. Jediné negativum vidím v absenci dávkovače.




Dr. Hauschka pleťové tonikum
Můj oblíbený přípravek. Párkrát ho stříknu na vyčištěný obličej. Krásně zklidní a trochu hydratuje.
 
Nuxe Nirvanesque yeux
Můj noční oční krém proti prvním vráskám. Funguje velmi podobně jako Sebamed.
 
Estée Lauder Advanced night repair
Slavné a opěvované sérum, které jsem se rozhodla vyzkoušet. Kdybych o něm neslyšela tolik chvály a tím pádem neměla přehnaná očekávání, byla bych spokojenější :-)
Sérum funguje velmi dobře, pleť vyhladí, hydratuje a udělá ji krásnější. Má velmi podobné účinky jako hyaluronové sérum. Že by to bylo tím, že jednou ze složek je kyselina hyaluronová? :-D
 
Pokud u mě hledáte nějaké noční krém, nenajdete. Dosud jsem neobjevila žádný, který by mi vyhovoval a tak nějak jsem došla k závěru, že se bez nočního krému obejdu.

 
 
Občas používané
Saloos arganový olej
Pokud mám večer pocit, že potřebuju obličejovou masáž, sáhnu po tomto olejíčku. Voní a skvěle se hodí na masáže.
 
Natura siberica Extra zpevňující noční maska
Používám pokud mám večer suchý obličej a navíc chci ráno vypadat dobře. Maska je typu overnight, takže ji nanesete, jdete spát a co zbyde setřete až ráno. Doporučuju.


2 komentáře:

  1. Masky od Natura Siberica mám ráda, jsou skvělé :-)

    http://wormake.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Musím se zahanbeně přiznat, že ani jeden z výrobků jsem ještě nezkoušela :D Jinak to, že se dobré věci přestávají vyrábět je úplná klasika, bohužel... :(

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.