pondělí 12. září 2016

Proč miluju burčák?

Tolik jsme se těšili a konečně je tady. Burčák všude kam se podíváš. Slavnostně jsem tedy koupila letošní první láhev a těšila se, jak si s přítelem pochutnáme. Pro větší chvíle pohody jsme ho chtěli otevřít až na chalupě a tak jsme sladký mok vezli tři hodiny v autě.
 
My zkušení víme, že jízda v autě udělá z burčáku výbušnou směs a proto jsem k otevírání přistupovala s maximální opatrností! Poprvé jsem jen trochu pootočila víčko, bublinky začaly prudce stoupat nahoru a já rychle víčko zatáhla. Za chvilku jsem pokud opakovala se stejným výsledkem. Potřetí jsem otevřela sotva o půl závitu, vidím, jak pití stoupá nahoru a chci to zase utáhnout. Jenže najednou cítím v ruce tlak, který mi ruku odhazuje, za vteřinu jsem oslepená burčákem tryskajícím nejen na mě, ale také na celou kuchyň. Dostřel gejzíru byl 2,5 metru a víčko odletělo do dáli.


 
Abych to shrnula:
  • ačkoli je burčák kalorické pití, vůbec jsme z něj nepřibrali. Nejdřív jsme hodinu uklízeli, sladkou podlahu umyly asi 6x, pak taky všechen nábytek, kamna... vlastně jsme si střihli jarní úklid a pak si vypili 2 deci, které nám zbyly. Z toho se nedá přibrat.
  • burčák skvěle funguje jako přírodní tužidlo na vlasy. Jeho účinky bych přirovnala k mírně lepkavému tužidlu Taft. Rozdíl je v tom, že burčákové tužidlo nejde rozčesat, ani kdybyste se postavili na hlavu
  • burčák vám dodá nový výraz v obličeji. Díky silné lepivosti vám přilnou pohyblivá víčka na horní víčka a mrkání vám pak dá takovou práci, že radši chvíli chodíte s vytřeštěnýma očima
  • pokud vás burčák zasáhne na správných místech, můžete aspirovat na miss mokré tričko
  • když vás po této spršce přítel políbí na krk, pravděpodobně dostane větší chuť na víno než na vás :-)
  • začnou se kolem vás množit vinné mušky

 
Po tomto silném zážitku nevím, jestli si na víkend koupíme další láhev.

17 komentářů:

  1. Sákryš tos mě rozesmutnila, já bych si tak ten burčák dala a on tu absolutně neexistuje!!! Do háje ani to mytí těch potahů by mi nevadilo, ani ten bolehlav potom!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po burčáku není bolehlav, ale čistá střeva ;-) :D

      Vymazat
    2. Věřím, že ti burčák chybí. Já se na něj vždycky těším, je to jedna z příjemných věcí podzimu. Když se to přežene, má člověk prázdno v hlavě i ve střevech :-))

      Vymazat
    3. No viď :-D pamatuju si jak jednou máma přivezla červenej ten byl..lahůdka největší! A bolehav jsem teda mívala hlavně z toho co není pravej, takovej ten jak se prodává v Praze U Sudu a dá se koupit klidně do konce října :-D Ach jo, si nechám holt na nějakou dobu zajít chuť no, hele teď mě došlo, že už jsem ho neměla takovejch klidně 8 let...děsný jak to letí!

      Vymazat
  2. Tak toto pobavilo :D, miss mokré tričko. Ale inak ja mám burčiak rada :))

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za fajn návod, jak nezacházet s burčákem! :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. No jo, burčák musí mít vždy odtáhlé víčko, aby mohl dýchat :/ Já jsem v sobotu měla tak 5 vzorků a byla jsem nejšťastnější! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím víčkem to vím, ale bála jsem se, že vytryskne už cestou :-( Tak jsem to "zachránila"

      Vymazat
  5. ja nelúbim burčiak..ale vy ste mali dobrý zážitok, ale aspoň máte úklid za sebou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi snad první, koho znám a nemá rád burčák. :-)

      Vymazat
  6. :D :D :D ty seš báječná, super příběh

    OdpovědětVymazat
  7. :D :D před přečtením článku jsem měla strašnou chuť na burčák. Po přečtení mě chuť přešla :D

    Maybelline | The Rocket Volum' Express

    OdpovědětVymazat
  8. :D Tak to jsem se zas pobavila, super článek! Doufám, že nepůjdu o víkendu ve tvých stopách..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.