čtvrtek 14. dubna 2016

Jak mít úspěšný blog

Krásný den,
dnes mám pro vás jednoduchý návod na úspěšný blog. Článek je založený na mém více než ročním pozorování blogosféry.

Nebojte se zdrobnělin

Buďte kreativní a klidně vymýšlejte nová slova. Roztomiloučký a růžovoučký už tady bylo. Zkuste něco dalšího a ještě více dětinského.

Nezabývejte se češtinou

V blogosféře na správnou gramatiku a stylistiku opravdu není čas. Klidně v každé větě opakujte totéž slovo, používejte špatnou větnou skladbu, neřešte shodu podmětu s přísudkem. A co je nejdůležitější, nikdy nepište typ, ale vždy tip. Co na tom, že existuje pravidlo, podle kterého pokud po d,t,n následuje i, pak se čte ď, ť, ň. Pokud toto pravidlo budeme zarputile ignorovat, už nikdy si s přáteli nebudeme tykat, budeme pouze tikat jako hodiny.



 

Bytelný obal

Pokud píšete kosmetický blog, u žádného výrobku nezapomeňte připomenout, že obal je bytelný nebo ještě lépe bitelný. Toto slovo používají všechny blogerky, takže se nesnažme na tom něco měnit!

Spamujte

Pokud chcete, aby se o vás svět dozvěděl, pište tzv spamy, což jsou velmi krátké a stručné komentáře pod úplně každým článkem, na který narazíte. Vůbec si neberte servítky a neztrácejte svůj drahocenný čas. Článek raději vůbec nečtěte, jenom napište některou z těchto variant: "super článek", "díky za tip", "zvu tě na svůj blog".
Stejně tak můžete oslovit každou firmu, která vás jen napadne. Požádejte ji o produkty zdarma k recenzi. Tady ovšem doporučuju napsat více než pět slov.
Takhle to totiž dělají opravdoví profíci, víte? 

Buďte královny

Jakmile ulovíte dostatek čtenářů na GFC, začněte se chovat jako nedotknutelné královny. Už nikomu jinému nekomentujte a pokud možno ani neodpovídejte na komentáe, které vám napsali vaši čtenáři. Kamaraďte především s elitou a k plebsu se chovejte úsečně.


Kupte si čtenáře

Zdá se vám to všechno jako příliš velká dřina? Nebaví vás spamovat a chcete si to celé ulehčit? Pak tady pro vás mám skvělé a jednoduché řešení. Za pár dolarů můžete získat GFC nebo třeba návštěvnost blogu dle vašeho přání. Více se dočtete zde. 
Takovýto blog pak snadno poznáte podle toho, že má klidně i 1000 odběratelů a pod články maximálně dva komentáře, často žádný.

Naštěstí ne všechny blogy dodržují tato "pravidla". Našla jsem si takové, které ráda čtu a stále se k nim vracím.

Hezký den.




39 komentářů:

  1. Pojala jsi to velmi výstižně:-) A máš pravdu, naštěstí ne všechny blogy jedou v těchto bodech..jinak by už fakt nebylo co číst:-) Tebe ráda čtu a ráda se sem vracím:-)

    OdpovědětVymazat
  2. :D:D:D Zabavila som sa teda riadne. Mám rada takéto ironické a cynické články poukazujúce na dnešnú blogosféru :D.

    OdpovědětVymazat
  3. trošku irónie nezaškodí :)) neviem čo je bytelný obal :D ...ale dobrý článok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bytelný je přece pevný obal, který se nerozpadne. Velmi oblíbené slovo u blogerek :-)

      Vymazat
  4. hezké poznatky sis odnesla za ta léta ;) :D

    OdpovědětVymazat
  5. Vždycky jsem si říkala jak to dělají ty co mají 1000 a víc čtenářů. No můj zdraví rozum mi vždy říkal že to nebude taková pravda. Lidi kteří spamují a nečtou žádný článek dost často poznám. Nebo ty které spamují se svojí giwevay aby měli čtenáře, která ve výsledku neobsahuje produkty které by za to stály. S gramatikou jsem na tom já trošku hůř, občas napíšu někde blbě y/i. Ale článek mě pobavil a blogerskou sféru naprosto vystihuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky za komentář. Než jsem zjistila, že se dají čtenáři koupit, docela jsem si s tím lámala hlavu. Některé blogy mi přišly hrozně divné.

      Vymazat
  6. Super vtipný článek;D Bohužel je to realita. Krátké komentáře mi nevadí, ale "super článek" opravdu nesnáším;D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc. I z krátkého komentáře je vidět, zda komentující článek četl nebo ne :-)

      Vymazat
  7. Pobavila jsi mě :D Tu stránku Černobílý blog znám, když jsem se dívala na video HannyBrokolice, tak tam tuto stránku zmiňovala, tak jsem si pár stránek přečetla, občas jsem nestačila koukat. Pokud si někdo takto kupuje sledovatele nebo čtenáře, tak ten význam teda absolutně nechápu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takx jsem se tomu dost divila. Jsem ráda, že se najdou blogy, kde se nebojí říct, jak se věci mají.

      Vymazat
  8. Hihi, miluju takovouhle ironii a sarkastické poznatky :) A jsem ráda, že aspoň tvůj blog není růžovovoučko oranžovoučký.

    Super článek! Moc fajn typ! :D :D

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
  9. Dost jsem se pobavila a pár blogů jsem v tom i poznala. :D :)

    Chic by Jane

    OdpovědětVymazat
  10. "milujem" tieto články ktoré píšu zväčša blogerky, ktoré v blogovaní nedosiahli nič a koľkokrát majú blog iba pár mesiacov. Veľmi sa mi páči, že som si konečne prečítala takýto článok aj od niekoho, kto o blogovaní niečo vie a nie sú to len sprostosti aby sa čitateľ ukázal na blogu

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A najmä sa mi páči tá tvoja irónia :))

      Vymazat
    2. Díky za komentář. Některé začínající blogerky jsou kapitola sama pro sebe :-)

      Vymazat
  11. Tak toto si presne vystihla :D a ja že odkiaľ majú toľko GFC followerov, to sa už v dnešnej dobe dá kúpiť. Odpadnem. :D
    Pozývam teba a tvoje čitateľky na súťaž:
    http://rebelliouslily.blogspot.sk/2016/04/1-blogove-narodeniny-giveaway.html?m=1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kupování čitatelů pro mě bylo velké překvapení

      Vymazat
  12. Neviem prečo, ale blogy v ktorých autorka neodpovedá na komentáre sa mi maximálne hnusia :D Super článok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi to vadí. Přijde mi to, jak kdyby mě ignorovali

      Vymazat
  13. Dobré :D Já si při druhém bodu (ignorovat gramatiku) stále říkala, jestli to jako myslíš vážně, že to snad přece ne! Protože jsem na hrubky a překlepy dost alergická. Zase tak mi to nevadí u normálních blogů, které si na nic nehrají (každý se může splést), ale jak jsou takové ty slečínky, jak říkáš, ale zároveň píšou jak děti z MŠ a článek si po sobě ani nepřečtou, takže je plný překlepů, to už mi vadí pořádně. Jo a taky mi dost vadí vulgarismy. Nebudu jmenovat jednotlivé blogy, ale to, že jej dají do uvozovek dané slovo opravdu nezmírní a já si vždycky řeknu, na koho tím chtějí udělat dojem? Podle mě je spíš umění říct kritiku tak, aby neurazila a aby si z ní člověk něco odnesl a ne ho sprostě poslat do míst, kde slunce nesvítí. To umí totiž každý.

    Piosek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vulgarismy mi také hodně vadí. I když jsou použity pro zdůraznění vtipu. Podle mně se to na blog nehodí. Věřím, že občas se i na mém blogu najdou hrubky, ale základní věci, jako jsou vyjmenovaná slova si zkrátka hlídám.

      Vymazat
  14. Jak jsem to začala číst, tak jsem si říkala - to si snad dělá srandu ne, to snad nemyslí vážně.. Pak mi to naštěstí došlo a dost jsem se nasmála.. :D Jediné co nemůžu vystát je gramatika, nad tím se občas fakt pozastavuju, ale ostatní nějak moc nehrotím. O všech těchto praktikách vím už docela dost dlouho a nijak to neřeším, ať si každý dělá, co chce, stejně to potom každý chytrý čtenář prokoukne :).

    Černobílý blog jsem chvilku sledovala a i když jsem o všech těchto praktikách věděla, ze začátku mě to chvilku zajímalo, co vyplave na povrch, ale potom mě to přestalo bavit a už to nečtu. Hold patřím do kategorie těch sluníčkových lidí a některé negativita je na mě už silný kafe na to, abych si tím kazila den :D :)..

    No a co se týká toho komentování, tak s tím občas taky dost bojuju. Já jsem časově hodně vytížená, vstávám brzo ráno, chodím domu večer a články si přednastavuju několik dní nebo týdnů do předu. A když jsem potom hooodně časově vytížená, tak ani nevím, co se na blogu děje a cítím se dost blbě vůči těm, co mi vždy poctivě komentují články a já jim neodpovídám a ani nestíhám koukat na jejich články. To je jediná věc, která mě vždy hrozně mrzí a kolikrát nevím, jak to vyřešit :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já o těch praktikách vím teprve chvíli a jsem z toho docela vykulená. Myslím, že časem to přestanu řešit, ale ted mě to stále udivuje.
      Tebe musím naopak pochválit za komentáře. Zvlášt pokud jsi časově vytížená, musím říct, že se mi líbí, že očividně čteš a komentuješ k věci. :-)

      Vymazat
    2. Tak to chápu, ze začátku jsem na to taky dost koukala, ale teď už to moc neřeším, spíš vždy když o tom řeknu někomu v okolí, tak na mě nevěřícně kulí oči.. :D

      No, to děkuji, ale nevím, jestli si vůbec takovou pochvalu zasloužím, cítím se často fakt trapně vůči mým čtenářkám. Někdy jsem z toho fakt smutná a dělám si srandu, že si asi najmu někoho, kdo mi tyhle věci bude spravovat, aby to ode mě nebylo tak hnusné :( :D

      Vymazat
  15. Ze začátku mi chvilku trvalo, než mi podstata článku došla. :D Ale pobavila jsi mě!

    OdpovědětVymazat
  16. Ja som sa najskôr zhrozila pri ignorovaní gramatiky a nevedela som, čo si myslieť :) Ale našťastie to bola len irónia a celé mi to došlo :) A veď čo, trochu irónie nezaškodí :D

    OdpovědětVymazat
  17. Haha....tak to sedí :) Jen s tím kupováním fanoušků - to je běžné i u model pages. Pak se běžně děje že má někdo tisíce fanoušků ale reakce na příspěvky velmi žalostné. To je problém v poslední době asi všude :)

    OdpovědětVymazat
  18. Haha....tak to sedí :) Jen s tím kupováním fanoušků - to je běžné i u model pages. Pak se běžně děje že má někdo tisíce fanoušků ale reakce na příspěvky velmi žalostné. To je problém v poslední době asi všude :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi ano. Uniká mi smysl kupování fanoušků, když je to tak očividné

      Vymazat
  19. Velmi výstižné.. Nevím, jestli se mám smát nebo spíše brečet...

    http://nataliedurcak.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  20. Trošku jsem se chytila za nos při čtení tohoto článku. Nicméně jsi mě velmi pobavila, vážně trefné shrnutí dnešní doby, dnešních blogů. Naliskat bych si měla hlavně za ten 'bytelný obal', to používám poměrně často, i když se snažím dávat si pozor. :D A svoje slova si vymýšlím odmalinka :D

    OdpovědětVymazat
  21. Musím se přiznat, že jsem se do článku začetla hlavně proto, že jsem si říkala, to snad nemůže být myšleno vážně! :D Hezky jsem se pobavila. Pěkné.

    ByCorra

    OdpovědětVymazat
  22. Jo taaaaak! Proto mám tak malou návštěvnost. :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.