neděle 26. dubna 2015

Make-up za 10 minut, Boris Entrup

Když jsem v knihovně spatřila knihu o líčení, nemohla jsem ji tam nechat. Zvlášť když slibuje 50 kompletních stylů krok za krokem.


Knihu napsal vlasový stylista a vizážista firmy Maybelline Jade, což vůbec nezní špatně. Jak vidíme na obrázku, autor také nevypadá špatně :-)


Na začátku knihy se dozvíme, jaké přípravky péče o pleť je třeba používat, jaké náčiní (většinou štětce) a jaká malovátka. Vše je napsáno obecně, žádné odkazy na konkrétní značku.
Dále následují návody na konkrétní líčení a vše je prokládáno ukázkami technik, jak nanášet tvářenku, jak na řasy, jak vytrhávat a upravovat obočí atd. Na závěr se dozvíme typy pro každý věk.
 
Celkově to nezní špatně, ale bohužel to trochu špatné je. Kniha totiž obsahuje spoustu obrázků a málo textu. U líčení se nikdy nedozvíme, jaký konkrétní výrobek vizážista použil nebo nedejbože jaký vybral odstín. Přečteme si "návody" typu: naneste řasenku, vystínujte oči atd. Text nikdy nejde do hloubky a informace, které jsou v knížce najdete kdekoli na internetu nebo na dobrém blogu nebo na youtube. Troufám si říct, že takovou knihu bych dala dohromady i já a jako zdroj bych použila internet.
 
Pokud na knihu narazíte, určitě si ji prolistujte. Je ovšem na zvážení, zda do ní investovat peníze. Osobně bych to nedělala.

Krásnou neděli.

5 komentářů:

  1. Jůůů knížečka, mám hodně knížek o makeupu, ale jsou nasbírané za několik let, a většinou mě každá stála do 100 kč takže to bylo super. :-)

    Ale mít takovou knížku není vůbec k zahození :-)

    http://wormake.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Sama mám tuto knížku a dle mého názoru obsah odpovídá ceně, nehledě na to, že již její název napovídá, že to nebudou žádné extra návody na perfektní makeupartistický kousky. :-) Podle mě třeba pro začátečníka akorát - vesměs tam není nic složitého.
    Pro makeupové nadšence jsou ale určitě dostupné lepší knihy, to máš pravdu. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Knížku jsem dostala na Vánoce a líčení má hezké, jen na můj vkus jsou dost podobné. Třeba se ale někdy inspiruju :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak jak to tak čtu, asi bych si knihu nekoupila.. Zajímavé make-upy i s lepšími návody (nebo videonávody) najdu dneska na internetu bez problémů, takže by to pro mě byly vyhozené peníze. Možná tak bych si knížku mohla nechat vystavenou na okrasu. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Takové knihy osobně moc nemusím, protože mám problém právě s tím, že tam je příliš obrázků a já se tak vlastně vůbec nic nedozvím! Ale souhlasím s tím, že autor vypadá dobře hah :D -L

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.