středa 23. listopadu 2016

Kosmetika cestou necestou

Hodně cestujeme, vlastně by se dalo říct, že se hodně přemísťujeme v rámci republiky. Díky přítelově práci trávíme  všední dny ve dvou městech a dvou bytech. O víkendech jezdíme na chalupu nebo k rodičům. Když jsem si vše spočítala, zjistila jsem, že doma v Brně trávíme každý měsíc asi 14 dnů.

Takový životní styl vyžaduje dobré plánování a organizaci nejen domácnosti. Dnes se ale budu věnovat kosmetice (jak jinak). Nechci totiž mít čtyři vybavené koupelny a riskovat tak, že se mi většina produktů zkazí dřív, než si je stihnu užít. Také se mi nechce sebou převážet celý svůj kosmetický arzenál. Postupem času jsem se naučila sbalit do dvou taštiček vše potřebné.


Zjistila jsem, že líčení mě nejvíc baví doma, takže sebou vozím jen minimum, bez kterého se mi nechce vycházet ven mezi lidi. Makeup, v zimě i s bází a tužka na obočí jsou nutností.



Líčení zakončím řasenkou a pak se navoním. Ráda sebou vozím tuhý deodorant, protože je malý. Bez parfému bych se obešla, ale když se mi poštěstilo koupit cestovní balení oblíbeného Be delicious od DKNY, hned jsem ho zařadila mezi věci, které se mnou putují.


S líčením očí mám trochu problém. A sice ten, že jsem nenašla kvalitní cestovní pouzdro na štětce. Raději je nechávám doma, aby se převozem neničily. Když tedy nastane situace, že si potřebuju (chci) nalíčit i oči, nanesu si trochu světlého stínu pomocí prstů.

Štětec na tvářenku sebou vozím a používám ho. Nicméně kdyby nebyl v cestovním balení, rozloučila bych se s ním. Není to žádná výhra, spíše nouzovka.

Na cestovním pouzdru stále pracuji a sháním.


Paletka California obsahuje oční stíny, rozjasnovač a tvářenku

Na cesty se mi velmi osvědčily výrobky, které bydlí v tubě se šroubovacím víčkem. Ještě nikdy se nestalo, že by víčko nevydrželo a nějaký krém se rozlil. Na obrázku vidíte dva mé oblíbené produkty, jeden je čistič na pleť Dr. Hauschka a druhý pleťový krém Alterra. Pokud tedy najdu výrobek, který mi maximálně vyhovuje a navíc je v tubě, je to velká výhra.

Možná si říkáte, co dělá na obrázku tělové máslo v kelímku, když je obecně známo, že krémy se v kelímku přelívají na víčko, které je pak celé upatlané. Odpovím vám. Tělové máslo je natolik skvělé, že si vybojovalo svoje místo na slunci a vozím ho všude sebou. Přes rok to je makadamiová varianta, nyní vánoční limitka :-)


O prázdninách jsem si koupila prázdné obaly uváděné jako cestovní s tím, že velikost jejich obsahu je taková, že je můžete sebou vzít do letadla. Letištní kontroly mě příliš netrápí, zato se mi lahvičky skvěle osvědčily v běžném životě. Můžete je koupit se zaklapávacím víčkem nebo s rozprašovačem, jak je libo. Na obrázku vidíte šampon a v dózičce s fialovým víčkem je maska na vlasy.

Cestovní balení je skvělá věc, ale nemusím ho mít za každou cenu.  Vyhýbám se situaci, kdy bych měla mít zároveň normální a mini balení. Teď mám například plnou velikost suchého šamponu a až ho spotřebuju, koupím si jeho menšího brášku.


 Nakonec pár nudných, ale také životně důležitých věciček:


Myslím, že většinu není třeba představovat. Jediná matoucí věc může být fialová kytka bez jednoho lístku. Je to pilníček na nehty, jehož význam netřeba vysvětlovat. Uchoušťoury sebou vozím v zip lockovém sáčku, který nepoužívám na nic jiného. Kancelářské nůžky se mi už tisíckrát hodily. Rozhodně doporučuju přibalit je do kufru.



Čelenka do vlasů pro líčení a čištění obličeje a skládací hřeben jsou třešničky na dortu.

Neosvědčilo se:



Nevozím sebou věci, které je třeba namáčet a čekat až uschnou. Ani pro jeden výrobek nemám vhodný obal. Vždycky mám pocit, že když dám tyhle věci do plastu, začnou se na nich množit plísně.



Ačkoli toto obličejové mýdlo miluju, musí na mě čekat doma. Pumpička nemá krytku, což samo o sobě není moc hygienické a navíc se bojím, že by se ulomil zobáček dávkovače.
 
 
Co si balíte na cesty vy?
 
 



20 komentářů:

  1. Super článek! To cestování ti teda nezávidím :/.
    Můj blog: Beauty by K. + u mě na blogu najdeš soutěž o voucher na 700 Kč :).

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to si pěkně cestujete :) mně by přemisťování asi nevadilo, aspoň je to živější :) těším se na další články tohoto typu

    OdpovědětVymazat
  3. Já toho teda na cestu tahám mraky. Mám toho tolik, že se nemůžu rozhodnout co je lepší a úspornějně tak tahám všechni.. To si pomáhám já vím :D
    Mimochodem docela mě zajímá ta báze na druhé fotce (předpokládám že je to ona) od Too Faced. Je tak bezva jak se zdá nebo se nevyplatí? :)
    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem zažila oba extrémy. Bud jsem sbalila moc nebo málo. Chce to vychytat.
      Je to ta slavná báze a je super :-)

      Vymazat
  4. Škoda, že niektoré fotky sú rozmazané. Inak tie kozmetické taštičky sú úplne krásne. Najmä tá kvetinková je úplne úžasná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Se studem příjmám tuto kritiku. Nevím, co šlo špatně, ale když se fotka ani na desátý pokus nepodařila, vzdala jsem to a vybrala tu nejlepší

      Vymazat
  5. máš to náročné, ja balím podobné veci, sklápacie kefy/hrebene sú super vec! aj do kabelky:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náročné i zajímavé. Jsem ráda že zvladam dve domácnosti 😊

      Vymazat
  6. Minulý rok som cestovala oveľa viac. Neustále som pendlovala medzi Prahou a Slovenskom, takže prakticky sa zbaliť bolo dôležité :) Tiež som si obľúbila deodorant značky Ponio (cukrovú pivonku), lebo je malý, spratný a krásne vonia :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ako aj ja najlepšie sa nalíčim iba doma tak zo sebou tieto veci nenosím a bez ceruzky na oči nemôžem byť:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi můj clovek😊 Jenom pořád nevím, proč mě jinde líčení nebaví

      Vymazat
  8. Awesome products *-*
    Great blog! I'm following you! Follow back?***
    http://omundodajesse.blogspot.pt

    OdpovědětVymazat
  9. No páni ty toho teda vozíš:) věřím, že ty hubky na obličej jsou docela na prd při převozu, já když někam jedu mívám ještě problém se žehličkou na vlasy, obzvlášt, když je třeba se sbalit rychle a je třeba ještě teplá. :) Jinak je skvělé, že jsi to takhle shrnula a máš jasno, co můžeš sebou vzít a co naopak ne.


    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zehlicku si na cesty neumím představit, musí s ni být podobný problém jako s hubkama. Možná bych investovala do cestovní

      Vymazat
  10. Já balím vždy jen to nejnutnější - šampon, sprcháč, řasenku, deodorant, něco na odličování a nějaké mazadlo. Chci se zeptat na ten Ponio deodorant :) Přemýšlím taky o této variantě a zajímá mě, jak jsi s ním spokojená? :)


    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tato varianta je hodně svěží a unisex. V létě je vůně výhoda, na zimu se to moc nehodí, premyslim o pivonce

      Vymazat
    2. Sakryš a já už jsem ho objednala :D Já totiž květinové vůně moc nemusím, takže růže a pivoňka nepřipadaly v úvahu a zároveň jsem chtěa vyzkoušet něco jiného než levanduli. Ale tak uvidíme :)

      Vymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.