pondělí 17. října 2016

Přírodní vlasy s přírodními šampony

Vlastně je tady věčná otázka, proč používat přírodní kosmetiku, když konvenční kosmetika je k mání na každém rohu, je jí velký výběr, používají ji skoro všichni, takže na ni najdete hodně recenzí, má zákonem stanovené atestace a když ji použijete, nevypadají vám hned vlasy, nezestárne pleť ani nebudete mít do týdne rakovinu.

Právě v tuto chvíli nastupuje moje přesvědčení, které říká, že rychlý výsledek je sice příjemný, ale také trochu podezřelý a že tu rakovinu sice nebudu mít hned, ale různé rakovinotvorné látky se mohou v těle hromadit dlouhá léta a za dvacet let se objeví bulka nebo něco jiného. Nicméně zatím stále jdu zlatou střední cestou a používám oba druhy kosmetiky. Stále hledám a hledám až jednoho dne najdu v zelené kosmetice vše, co mi vyhovuje a pak už půjdu jen touhle cestou.

U řasenek jsem v přírodní oblasti zatím nepochodila, zato mezi šampony už mám svého favorita. V současnosti používám dva přírodní šampony. Předesílám, že v tomto článku píšu o svých vlasech tj jemné vlasy bez objemu a bez barvení.



Soaphoria Shinyshamp - organický šampon na normální vlasy bez lesku

Šampon jsem si vybrala, protože mám ráda značku Soaphoria a zatím mě od nich nic nezklamalo. Myslela jsem, že jdu na jistotu. Jenže šampon je bohužel první věc od Soaphorie, která mi nevyhovuje.

Nevadí mi, že moc nepění a že je třeba ho použít 2x po sobě. Vadí mi, že vlasy jsou po něm jako roští a bez kondicioneru bych je ani nerozčesala. Nejvíc ze všeho mi vadí, že vlasy pořádně neumyje a nejpozději za dva dny můžete mýt znovu. (Jsem zvyklá na tři dny.) Šampon vlasy zatěžuje a o slibovaném lesku nemůže být ani řeč.

Složení: Aqua (Water), Decyl Glucoside, Lauryl Betaine, Xantham Gum, Phenoxyethanol Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice Powder, Citric Acid, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Rosa Canina Flower Extract, Aniba Rosaeodora Wood Extract, Rosa Damascena Flower, Matricania recutita Extract, Vitis vinifera seed oil, Prunus armeniaca kernel oil,
 



Bioné Cannabis - regenerační vlasový šampon

Kdyby tuto značku šamponu neměla Petralovelyhair v každém Spotřebováno, nikdy bych po něm nesáhla. Značka Bioné mi totiž zatím moc nesedla. Jsem ale moc ráda, že jsem udělala výjimku.

Cannabis je úplný opak Soaphorie. Vlasy krásně umyje na jedno umytí, pak se dají snadno rozčesat, jsou lesklé, čisté a nemusím si je mýt čtyři dny. A to je co říct! Tento šampon předčil mnohé kousky z drogerie i ze salonu. Vůně je stejně jako u Shinyshamp nevýrazná a brzo vyprchá.

Složení: Aqua, Sodium C12-14 Olefin Sulfonate, Cocamine Oxide, Disodium Cocoyl Glutamate, Cocamide Dea, Cocamidopropyl Betaine, Lactic Acid, Parfum, Lecithin, Azelaic Acid, Hydrolyzed Keratin, Cannabis Sativa Leaf Extract, Allantoin, Panthenol, Phenoxyethanol, Sodium Chloride.

 
Zkoušely jste nějaké přírodní nebo bio šampony? Jak jste pochodily?

20 komentářů:

  1. Ahojky, já na doporučení své kadeřnice používám obyčejný šampon se zeleným čajem na pár korun a masku čistě z přírodních ingrediencí, a ty nové vlasy, co mi rostou, opravdu kvalitou předčí ty odrostlé! Silikony nám ty vlasy akorát na oko opraví. :) Jsem ráda, že jsi našla svého favorita v přírodních výrobcích. Mně značka BIONE sedí a líbí se mi její koncept.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně takový pocit mám i z toho šamponu Bioné. Navíc je taky za pár korun. Na rozdíl od Soaphorie

      Vymazat
  2. Od Bione jsem měla ten šampon a kondicionér s keratinem, nebylo to špatné, ale znova si je už nekoupím, nějak mě nenadchly...Ale tenhle vypadá dobře, takže ho možná pro změnu zkusím:)
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
  3. Šampon od Bione bych i já ráda vyzkoušela, hodně lidí si je chválí :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadají skvěle, mám ráda přírodní šampóny, děkuji velmi pěkně za milý a nápaditý článek a toto vypadá fakt lákavě :-)! Krom toho teď sháním nějaký neobyčejný šampon a toto vypadá skvěle :-)

    voguetheresa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tieto vlasy vyzerajú naozaj atraktívne. Mňa však oveľa viac zaujal shinyshine, nakoľko značku poznám a som s ňou nadmieru spokojná. Tento šampón som však ešte neskúšala ale vyzerá neskutočne atraktívne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho naopak nedoporučuju. Shinyshinejsem taky chtěla zkusit, ale po téhle zkušenosti raději ne.

      Vymazat
  6. Bione sampon mam v plane vyskusat. Zatial sa mi od znacky pacil pletovy krem z radu Cannnabis , ktory mal skvele regeneracne ucinky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi vyzkouším další věci z této řady. Jestli budou tak super jako šampon, bude to výhra

      Vymazat
  7. Ten šampon cannabis som už aj ja obzerala možno by mi pomohol na moju suchu pokožku v hlave, lebo už som poskúšala kadejake a stale rovnako to je

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba pomůže. Bohužel to nemůžu potvrdit, protože suchou pokožku na hlavě nemám

      Vymazat
  8. Já zkoušela 3 přírodní šampony - 2 od Alverde a jeden z Rossmanna, teď si nevybavuju tu značku, jestli taky něco na a ... No, za prvé mi ty produkty hrozně smrděly a za druhé jsem po nich měla vlasy splihlý a hrozně elektrizovaly, hrůza :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůně přírodní kosmetiky jsou opravdu jiná kategorie :-) Věřím, že ne každému sednou.

      Vymazat
  9. Soaphoria má skvelé produkty a o inom nemôže byť ani tento šampon:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
  10. Přírodní šampon jsem zkoušela myslím od Alverde a moc jsem s ním spokojená nebyla. Značku Bione moc dobře znám, kamarádka od nich nakupuje ve velkém a já sama o něčem uvažuji.:)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šampony Alverde mi vyhovují a taky Alterra z DM :-) Takže to je docela štěstí.

      Vymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.