čtvrtek 6. října 2016

Další řasenkové zklamání

Tak jsem se zase nechala nachytat a není pro to omluva. Ve snaze najít dobrou přírodní řasenku jsem si již prošla mnoha řasenkami. Alverde se všechny hrozně mažou, řasenku So Bio jsem vyhodila po prvním použití, protože šíleně slepovala. Lavera zase dělá příliš přírodní efekt, vlastně jen obarví řasy. Po této sérii zklamání jsem se zařekla, že s přírodními řasenkami končím.

Nedávno jsem se bohužel přichomýtla na FB diskusi o přírodních řasenkách a více uživatelek chválilo značku Cosm´etika. Nechala jsem se zvyklat. Hlásek v mojí hlavě říkal: "Už je to dávno, co jsi zkoušela tyhle řasenky. Třeba se někdo naučil vyrábět je pořádně." Následně jsem vyhodila 289kč.



Řasenka Cosm´etika má označení Vegan a CPK

Řasenka je dost suchá, což si vysvětluju tím, že někde dlouho ležela. Asi čekala, až se nad ní někdo smiluje (nebo se naivně nachytá). Pokud se hodně snažím, po nanesení několika vrstev dosáhnu téhož efektu jako například u Maybelline řasenky po jednom tahu štětcem. Nicméně v tom nevidím příliš velký problém.



Co nemůžu vystát je její mazání. Výrobce zřejmě zapomněl napsat návod, který je po mojí zkušenosti tento:
  • Pro přirozený vzhled naneste 6 vrstev
  • Pro dramatičtější vzhled nanášejte, dokud vám nedojde trpělivost nebo řasenka
  • Poté se posaďte a nic nedělejte.
  • Snažte se mrkat co nejméně.
  • Zachovejte kamennou tvář

Pokud tento návod nedodržíte a normálně žijete (mrkáte, smějete se), po poledni už je řasenka všude kolem. Vždycky jsem musela použít tyčinku do uší namočenou v micelárce a odlíčit vše, co se rozmazalo.

Před



Po


Po osmi hodinách jsem z okolí jednoho oka setřela toto


Závěrem: Nedoporučuju ani tuto řasenku, ani jinou přírodní. Abych byla spravedlivá, musím dodat, že z konvenční kosmetiky mám tentýž problém s řasenkami Rimmel. Pokud vám tedy vyhovuje Rimmel, možná bude v pohodě i Cosm´etika.
 
Jaké jsou vaše zkušenosti s přírodními řasenkami?

26 komentářů:

  1. Podla mna si mala zly kus. Ja som ju pred casom vyskusala tiez a moja vobec nebola sucha. Po jednom naneseni som mala cierno cierne riasy ako po ziadnej inej riasenke. Akurat s tym otlacanim to sedi, ale to som zvykla riesit tak, ze dve - tri minuty nezmurkam a po zaschnuti sa otlacanie uz nekonalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je možné, že jsem měla špatný kus, co se týče suchosti. Ale s tím mazáním tomu moc nevěřím. První tři hodiny to je ok a pak se teprve začnou dělat šmouhy kolem očí.

      Vymazat
  2. No tak to je teda masakr, tolik černýho :D. A jak jsi popisovala, co by měl napsat výrobce, tak u toho jsem se nasmála :D

    OdpovědětVymazat
  3. Přírodní řasenku jsem nezkoušela a ani mě to moc neláká, navíc podle tvé recenze to asi fakt nestojí za to..

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě za to nestojí, ale pořád má řasenka dost příznivců. Tak nevím...

      Vymazat
  4. no prirodne riasenky to je tazky oriesok
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
  5. Ach. :-( Řasy dělá celkem pěkné, ale za tu námahu to určitě nestojí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě! Nemohla bych si ji dát do práce ani na večírek, pořád bych se musela kontrolovat a utírat :-(

      Vymazat
    2. Ano, skutečně se těším, až si přečtu o nějaké kvalitní přírodní řasence. :)

      Vymazat
  6. Achjo a já tak chtěla vyzkoušet nějakou přírodní řasenku, si říkám, že pro ty moje řasy by to bylo zdravější, aby mi tam nějaké zbyly, ale pandí efekt fakt nechci. A průšvih je, že nejsou ani nijak levné, takže Tvé zklamání moc chápu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě kvůli zdraví se mi nechce to vzdát. Jenže copak takhle můžu mezi lidi??

      Vymazat
  7. fuha, no ja som mala riasenku od terra naturi a celkom mi vyhovovala. ale ja som zase taka nenarocna na riasenky, vacsina mi robi pekny efekt a maloktora sa mi maze.

    OdpovědětVymazat
  8. S přírodními řasenkami jsem na tom stejně..

    OdpovědětVymazat
  9. Přírodních řasenek jsem vyzkoušela docela hodně (včetně této) a vždycky jsem byla zklamaná. Efekt prakticky žádný a navíc se šíleně rozmazávaly. Pak jsem si ale koupila Dizao a ještě, že jsem tak udělala. Řasy mám po ní hezčí než s jakoukoli jinou chemickou řasenkou a žádný rozmazávání se taky nekoná. Až se k tomu dokopu, tak na ní napíšu recenzi. Dobrý přírodní řasenky fakt existujou - minimálně tedy jedna :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
  10. Já teda zkoušenost s přírodními nemám, ale je pravda, že jsem chtěla nějaké vyzkoušet, po Tvém komentáři ale, zůstanu u klasik :-)!!

    voguetheresa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Ja som vyskúšala pár prírodných riasenok, ale efekt "chemických" sa mi páči oveľa viac :D. Asi všetci, čo sú zvyknutý na klasickú maskaru, prírodná nebude tá práva voľba.

    Lavandula Diary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsme na tom stejně, ale stejně bych ráda našla dobrou přírodní. Jestli existuje

      Vymazat
  12. Nemam skusenosti s prirodnou spiralou, ale toto je moc. Asi si naozaj mala "starsi" kus. Tvoj navod ma celkom pobavil :) Posledne som si kupila vodeodolnu Max Factor 2000 calorie a efekt bol nula, ako ty popisujes.. a na nejake vrstvenie som nemala nervy :) a cas :)

    Pozyvam na sutaz :)
    Beauty shopaholik Tili

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MF 2000 Ccalorie byly vyhozené peníze. U mě zkrátka vedou řasenky Maybelline

      Vymazat
  13. Je mi ľúto že si siahla po veganskom produkte a si absolútne sklamaná. Spravíš niečo pre prírodu, zaplatíš viac a ešte nie si spokojná, to by ma nahnevalo. Od vegan a bio produktov očakávam 100% spokojnosť

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.