středa 27. července 2016

Pleťový peeling Medik8

Ahoj všichni,
peelingy jsou moje oblíbená kategorie v oblasti péče. Používám je na obličej, tělo, rty a už jsem zkusila i speciální peelingy na ruce a nohy. Ráda s nimi experimentuju (občas vyrábím) a stále hledám ten pravý. Poslední dva měsíce používám peeling značky Medik8 a dnes vám napíšu, jak se osvědčil na mé smíšené pleti.





Pleťový peeling Medik8 je určený pro všechny věkové kategorie a všechny typy pleti. Navíc ho mohou používat i naši muži.

V čem je Medik8 jiný?
Tím, že obsahuje nejen obvyklé peelingové částečky, které jsou mimochodem ze zkamenělé vodní rostliny, ale také AHA a BHA kyseliny. Díky tomu máme mechanický a chemický peeling v jednom. Konkrétně se jedná o tyto kyseliny:

Kyselina L-mandlová - jemná AHA kyselina s obrušujícími a antibakteriálními účinky. Tato AHA kyselina je mírně rozpustná v tucích, a proto může proniknout do pórů a důkladně je vyčistit.
Kyselina salicylová - BHA kyselina, která exfoliuje pokožku, působí preventivně proti ucpávání pórů a umí vyhladit jemné vrásky a rýhy

Vlastnosti peelingu
Vůně je nevýrazná a i to málo rychle vyprchá, což kvituji s povděkem. Konzistence je krémová se spoustou exfoliačních zrníček. Chválím jejich hojné množství. Co se týče hrubosti, mám ráda jemný peeling, který si můžu dopřát každý den. Tento scrub je trochu drsnější. Věřím, že spousta lidí ho používá denně, ale mně vyhovuje 2-3x týdně.



Složení
Voda (Aqua), Glycerin, polyetylen, křemelina, kaprylová / Capric Triglyceride, Behenyl Alkohol, Kaolin, Niacinamid, mandlové (L), Kyselina salicylová, Passiflora incarnata (mučenka) Flower Extract, tokoferol-acetát (D-alfa- ), Allantoin, Citrus Tangerina (mandarinka) Peel Oil, Lonicera caprifolium (zimolez) Flower Extract, Lonicera japonica (zimolez) Flower Extract, kyseliny fytové, oxid titaničitý, Glycine Soja (sojový) olej, kyselina stearová, Hamamelis virginiana (Witch Hazel) Voda, alkohol, karbomer, Dimethicone, kyselina citronová, cetylalkohol, sacharóza stearát, glykol distearát, sorbát draselný, Caprylyl glykol, fenethylbromid Alkohol, STEAROYL- glutamát, Trisodium Ethylendiamin Disuccinate, xantan, Dicaprylyl Ether

Použití
Peeling se nanáší na vlhký obličej a krk. Následuje jemná masáž a nakonec vše spláchnete vodou.

Výsledky
Musím přiznat, že trvalo skoro dva týdny, než jsem si na peeling zvykla. Nejdřív jsem po něm byla červená kolem nosu a na čele. Po tomto zkušebním období jsem si ale začala užívat benefitů tohoto produktu. Nevím, co se změnilo, ale nakonec se Medik8 stal mým nejoblíbenějším peelingem a vždycky se na něj těším. S příchodem léta oceňuju jeho účinky nejvíce. Večer bývám zpocená a namazaná (samozřejmě opalovacím krémem). Po peelingu je pleť příjemně čistá bez vysušení,  rozjasněná a vypnutá. Mám pocit, že pokožka může zase dýchat a žít.

Další plus je, že peeling Medik8 je bez sulfátů, mýdla, parabenů a parfemace.

K nahlédnutí zde:


Krásný den

14 komentářů:

  1. Já mám problém s tím, že jakmile částečky nejsou drsnější, nic to s mou pletí neudělá. Zároveň to začervenání opravdu po čase mizí. :-) Otázkou je, jestli pleti drhnutí neubližuje. Názory na to se budou asi rozcházet. Podívej se například na thajské masáže, které tě "zničí" a na klasické, bezbolestné masáže! Upřímně, ty thajské mi vyhovují víc. A navíc, tělo i pokožka si chtě nechtě zvyknou!

    Na peeling kouknu, je mi sympatické, že neobsahuje parabeny a má docela vytuněné složení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Některé drsné peelingy mě až pálí a pak mi to nestojí za to. S ubližováním pleti je to určitě otázka k diskusi. Záleží to hodně na typu pleti, na citlivou a suchou to asi nebude tolik prospěšné jako na mastnou.

      Vymazat
  2. Vypadá zajímavě, peeling s těmito kyselinami jsem nikdy neměla, proto pro mě vypadá zajímavě :) A musím souhlasit, teď v létě peeling taky dokážu pořádně ocenit, hlavně, když se mi loupe kůže :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na loupající se kůži to chce hodně zlehka, at se člověk ještě víc nezničí :-)

      Vymazat
  3. Pěkné složení, však za ta cena snad odpovídá. Já mám peelingy ráda a občas si ho dopřeji a miluji ten pocit krásně čisté, jemné pleti která opět dýchá. Já mám taky smíšenou pleť takže se tebou mohu inspirovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cena je opravdu vyšší, takže jsem ráda, že bez zbytečných konzervantů

      Vymazat
  4. Také mám doma jeden chemický peeling a jsem s ním moc spokojená. O této značce slyším prvně. Možná až jej dopotřebuji, tak vyzkouším i tento :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toto je můj druhý chemický peeling a ten první mi vůbec nesedl. Byl od Balea

      Vymazat
  5. Nevypadá zle, jen bych byla opatrná s tak častým používáním a ještě přes léto vzhledem k těm kyselinám. Pleť po nich může být ztenčená a může přehnaně reagovat na sluneční paprsky a to i po použití opalovacího krému.

    Piosek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobrý postřeh. Takových věcí si nevšímám a pak se divím ...

      Vymazat
  6. Peelingy moc nepoužívám, ani nevím proč. Ale mohla bych zase něco vyzkoušet, tento vypadá dobře :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  7. večer použijem rada peeling po celom dni spotena špinava a všetko do kopy, nepoužívam ho často ale snažím sa aby to bolo aspoň raz za týždeň, ja by som bola určite tiež červená, ale vyzera velmi dobre a kvalitne

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.