čtvrtek 23. června 2016

Kam jedu letos na dovolenou a co si vezmu sebou?

Letošní dovolená bude úplně jiná než všechny předchozí. Našim cílem totiž bude ujít v Pyrenejích s plnou polní 100km za 7 dnů. Chystáme se na Svatojakubskou cestu. Pokud nevíte o co jde, ráda vám to povím.

Svatojakubská cesta neboli Cesta svatého Jakuba je název historické sítě dvanácti poutních cest, ktere vedou ke hrobu svatého Jakuba Staršího v katedrále v Santiagu de Compostela ve španělské Galicii. Trasy jsou značené moderním turistickým značením a procházejí většinou historickými poutními směry. (Zdroj Wikipedie)

Proč jsem se pro tuto cestu rozhodla?
O Svatojakubské cestě jsem přečetla pár knih a byly hrozně zajímavé. Pak jsem potkala pár lidí, kteří cestu ušli a všichni byli nadšení. Čím více jsem o této cestě slyšela, tím více jsem toužila ji prožít také.
Z původně katolické pouti se stala celosvětově oblíbená akce, na kterou se každý rok vydá přes čtvrt milionu poutníků. Ráda budu jednou z nich :-) Samozřejmě, že se cesta dá pojmout ryze duchovně, ale spousta lidí se sem vydává kvůli horské turistice, přírodě nebo kvůli zajímavým místům, která stojí za návštěvu.  S přítelem vykročíme na cestu kvůli všem těchto důvodům.

Balíme na cestu
Na cestu se připravuju (hlavně tréningem) a nakupuju už téměř rok. Ukážu vám pár věcí, které jsem si pořídila. Samozřejmě žádné zbytečnosti, protože nechci na zádech nést nic navíc.


V Tigeru jsem si pořídila sadu na cesty. Do lahviček si naleju šampon a sprcháč. Malé kelímky nechávám doma, protože nevím, na co bych je využila. Máte nějaký nápad?

Obal na pas s pelikány je taktéž z Tigera.


Vychytávka na cesty je tento skládací batůžek. Vlevo je rozložený a vpravo složený v malé kapsičce. Budu ho mít jako příruční zavazadlo v autobuse a letadle, kdy nebudu mít po ruce svůj velký batoh.



Quechua je lehká a skladná pláštěnka. Taštička se zipem je součástí pláštěnky. Zkrátka šetřím místo a gramáž jak jen to jde.
Speciální ponožky pro turisty - nejdražší ponožky, jaké jsem si kdy koupila a žádný zázrak se nekoná. Jsou dost teplé, což je mně, horkokrevnému člověku, na obtíž.

Abych zůstala věrná kosmetické stránce blogu, zde je kosmetika, kterou si beru sebou. Myslím, že míň jsem si toho vzít nemohla.


Pilník na nehty, kartáček a pasta, gumička do vlasů, šampon, bio krém proti slunci, skládací hřeben a krém na obličej.


Dětské ubrousky poslouží místo sprchy, pokud budeme spát někde bez koupelny. Dezinfekční gel na ruce Sanytol krásně voní a nelepí. Deodorant Dove je další nutností.


A pak jsou v mém batohu ještě věci na převlečení, náhradní boty, spacák, lékárnička a trocha jídla.

BUEN CAMINO





31 komentářů:

  1. Slysim o teto ceste poprve. Tak si vygooglim vice info. Jinak to bude urcite dobrodruzstvi a tesim se potom na Tvoje dojmy 😃 Do tech kelimku bych si dala treba nejaky osvezujici bonbony. Obal na pas se mi moc libi 😃. Nevim, kdy vyrazite s pritelem, ale preju Vam stastnou cestu 😘

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme zpátky a bylo to skvělé dobrodružství. Do kelímku nakonec dám sypkou pletovou masku. Ale to až na další dovolenou :-)

      Vymazat
  2. Pěkný tip jak si zabalit skromně, tak to má být. Svatojakubská cesta po Pyrenejích se mi líbí, ráda bych se jí účastnila, jenom není kdo by ji se mnou podnikl. Věřím že to bude skvělí zážitek :-) . Cestovní sada flaštiček na kosmetiku je skvělá věc, ušetří spoustu místa i ubere na hmotnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud bys šla Francouzskou cestu, pak potkáš tolik poutníků, že bys vůbec nebyla sama :-)

      Vymazat
  3. Ty jo... Tak to je super! O tomto slyším poprvé a už teď se těším, až nám potom napíšeš nějaký článek, jaká dovolená byla :) Ty malé lahvičky jsou super věc, taky přemýšlím, že si je pořídím.

    Březový set na celulitidu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Článek už je na cestě :-) cestovní lahvičky jsou super, bohužel Tiger je má snad nejdražší.

      Vymazat
  4. Máte můj obdiv, já bych to nezvládla :)

    Těším se pak na články plné zážitků:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem si myslela, že to není nic pro mě, ale šlo to lehce

      Vymazat
  5. tiež som ešte o takejto pouti nepočula, o takéto duchovné veci sa nezaujímam, ale musím povedať, že to znie aj ako skvelá (osobná) výzva. Držím palce, a určite si potom rada prečítam pocity a zážitky :) a ten obal na pas je dokonalý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spousta lidí to chodí právě kvůli turistickému zážitku. Bylo to fakt super

      Vymazat
  6. Nikdy jsem o této cestě neslyšela, tak doufám že bude hodně foteček :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělé! Viděla jsi ten rozhovor s Terezou Kostkovou, jak vyprávěla, že to šla sama? Já si teď nevzpomenu, kde to bylo, ale jestli najdu a nevidelas, tak pošlu... Určitě doporučuji! A těším se pak na report z cesty... A doufám i fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O cestě je zhruba od 8:50 https://www.youtube.com/watch?v=_crDLLwxhc4

      Vymazat
    2. Spousta lidí to jde sama. V sezoně je tam tolik poutníků, že člověk stejně není sám :-)

      Vymazat
  8. Wow, to vypadá hodně zajímavě :) jen mi to přijde jako sebemrskačství, pustit se na něco takového v létě... snad neumřeš na přehřátí :))

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec ne, v Pyrenejích naopak často prší :-) Nakonec jsme měli skvělé počasí, zato v ČR prý bylo i přes 30 stupnů

      Vymazat
  9. 100km za 7 dní? Já umírala vždycky i z celodeňáku na táboře. :D Každopádně máš můj obdiv za to, že to celé podstupuješ dobrovolně. Těším se na fotky a zážitky z cesty. :) By Corra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakonec jsme ušli 120km, protože jsme ještě hledali kešky (geocaching) Byla jsem na to hrozně zvědavá, pro mě je tahle cesta splněný sen

      Vymazat
  10. Páčia sa mi malé krabičky, ja by som si do nich dala možno krém na opaľovanie (ľahko sa spálim) alebo kokosový olej, ktorý môžeš použiť aj na upokojenie alebo ako pleťový krém :) Prajem šťastnú cestu a veľa zážitkov! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kokosák je dobrý nápad, mám ho doma dost. Díky za přání

      Vymazat
  11. Jsem hodně zvědavá na report a fotky! :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Skládací batoh jsem viděla v Tchibu a musím říct, že je to šikovná vymoženost! :) Moc si tu cestu užij, těším se na články na toto téma!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Batůžek se opravdu osvědčil. Kde jinde nosit pas, doklady a peníze, když člověk nemá kabelku?

      Vymazat
  13. Ty jo, Ani, tak to je pecka! Jsem z toho nadšená! Podobné tůry a jejich nápady se mi moc líbí :)) Už se nemůžu dočkat, až nám o tom budeš vyprávět :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem byla nadšená a Cesta zcela splnila moje očekávání

      Vymazat
  14. Skvelá sada na cesty, a obal na pas je veľmi pekný. :)

    http://rebelliouslily.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.