sobota 6. února 2016

Střípky únorových dnů

Krásnou sobotu moje milé čtenářky,
dnes jsem si pro vás připravila random článek. Zkrátka pár postřehů z mého života.
  1. Řídím se pravidlem, které zní: Sněz si svoji žábu 



Nebojte se, nezačala jsem pojídat žáby. Jedná se pouze o metaforu, ve které se za žábu označuje nějaká nepříjemná (nudná, namáhavá atd) věc, která nás čeká.  Může to být například objednání se k zubaři. Určitě znáte situaci, kdy telefonát odkládáte. Ráno je moc brzo, zavolám po obědě. Jenže to jsou všichni na obědě, zavolám raději odpoledne. Ale to už nemám energii a raději to celé odložím na zítra. A nazítří vše začne nanovo. 
Pořád na musíte myslet na svou žábu a nijak vám to na náladě nepřidá. Rada tedy zní: "Sněz si svoji žábu co nejdříve." Prostě zavolejte sestřičce zubaře hned ráno, pak máte úkol splněn a víte, že ten den vás už nic horšího nepotká. Jak se říká, o starost míň.


2. Byla jsem po dvou letech na józe a ještě čtyři následující dny mě bolelo celé tělo. Nechápu, jak jsem to mohla nechat dojít takhle daleko. Kde jsou moje krásné předklony a protažené zpevněné svaly? Slušně řečeno - jsem zase na začátku :-(

3. Zjistila jsem, co je to lepenice. Jedná se o bramborovou kaši smíchanou s kysaným zelím. Jihočeši zřejmě znají lepenici důvěrně a běžně ji jedí od útlého věku, ale my ostatní se s touto přílohou setkáme jedině když zavítáme do malebných jižních Čech. Nebo v nějaké lidové písničce a pak nevíme, o čem to vlastně zpíváme.

4. Když telefon hlásí, že má málo místa na ukládání, mažte fotky, ne aplikace. Nebo dopadnete jako já. Promazala jsem aplikace. Některých jsem se opravdu nechtěla vzdát, ale potřebovala jsem v telefonu místo. Zjistila jsem, že to moc nepomohlo. Nakonec jsem promazala pět let staré fotky, které mám dávno v počítači a všechno zase funguje, jak má :-)

5. Ještě jeden krátký exkurz do českého jazyka - zjistila jsem, co je to gambit. Jedná se o druh strategie při hře v šachy.

A to je všechno. Zůstaňte prosím naladěny na můj blog, protože zítra vyhlásím valentýnskou soutěž. Užívejte sluníčka

8 komentářů:

  1. Gambit ani lepenici neznam :) prvni heslo je super je fajn udelat danou vec ihned :)

    OdpovědětVymazat
  2. Snez žábu, to znám, jen my tomu říkáme ažland - až, až, až, až tohle, až tamto... Snad se to brzy přemění na užland :) Lepenice, to je skoro jako zelnice, jestli tu polévku/ jídlo znas, tu ja miluju! :) Moje babička z jižních Čech mi ji vždy s láskou dělá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A v úterý jdu taky k zubaři, na vrtání, brrrrr :/

      Vymazat
    2. Ažland neznám a je to super české slovo :-) žába je prevence na Ažland.
      Zelnice neznám, ale jestli je to polévka, mohla by to být zelňačka. Ta je z hlávkového zelí nebo kyselica, ta je z kysaného. Obě moc dobré
      Držím palce na zubaře

      Vymazat
  3. Sněz si svojí žábu som ešte nikdy nepočula. U nás sa na Slovensku takéto nikdy nehovorilo a príde mi to naozaj veľmi zaujímavé :) celkovo sa mi ale toto pravidlo veľmi páči

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju extra MEGA GIVEAWAY (4 súťaže v 1) v ktorej si môžeš zasúťažiť o poukážky ale aj o viac ako 40 pruduktov z kozmetiky, knihy či šperky

    OdpovědětVymazat
  4. Sněz si svoji žábu, na tom něco bude. Taky jsem teda dost odkladač, hlavně těch nepříjemných věcí, takže tyhle situace včetně toho odkládání znám až moc dobře, ale zkusím se podle toho řídit, koneckonců stejně se to udělat musí, tak je lepší dřív než později:-)

    OdpovědětVymazat
  5. S jógou to máš tak, po nej ťa všetko bolí no aspoň krásne zrelaxuješ. :)
    http://rebelliouslily.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.