pondělí 22. února 2016

Moje krabičková dieta

O krabičkové dietě jste už určitě slyšely hodně. Já jsem ji dlouhou dobu záměrně obcházela, protože se mi zdála drahá, málo flexibilní (jak zařídit aby mi vozili jídlo kdy a kam potřebuju?) a hlavně jsem nechtěla všech pět denních jídel. Mám ráda svoji ovesnou kaši ke snídani a malé svačinky podle mojí chuti.

Postupně ale začala převažovat moje lenost vařit si a začala jsem hledat firmu, která splní všechny mé požadavky. Po pár měsísích jsem ji opravdu našla. Holky, musím vám říct, že je to skvělá věc hned z několika důvodů:

Mám velmi rozmanitý jídelníček, ve kterém jsou jídla o nichž jsem dřív ani neslyšela nebo nevěděla, jak je vařit. Například taková špalda nebo jáhly. U potravin, které jsem znala jsem viděla nové chutné způsoby jejich zpracování. Jídla jsou opravdu pestrá a rozmanitá a téměř se neopakují, což mě někdy až mrzí.



S rozmanitostí souvisí i výživová hodnota. Kdybych si vařila sama, určitě bych neměla bílkoviny, tuky a sacharidy v tak skvěle vyváženém poměru. Také bych si nevařila vepřové k obědu a kuřecí k večeři. Jedla bych to, co jsem uvařila, dokud by se to nesnědlo. Však to znáte :-)

Firma, kterou jsem si vybrala je hodně flexibilní a jídlo rozváží komunikativní a schopný řidič. Jsem s ním domluvená, že pokud nebudu doma, nechá mi jídlo pod autem. Pokud vám to přijde nechutné, není k tomu důvod. Často se s řidičem míjím o deset minut, takže krabičky nikde dlouho neleží.

Určitě znáte všichni situaci, kdy přijdete domů unavené a hladové, v ledničce nic pořádného a vařit je to poslední, do čeho by se vám chtělo. V těchto chvílích oceňuju svoje krabičky nejvíc. Ohřeju jídlo v mikrovlnce, najím se a hned je svět veselejší.

Další skvělá věc je, že pokud jídla z jakéhokoli důvodu nechci, zkrátka si je odhlásím a je to.

Firmu Zdravé stravování jsem si vybrala i proto, že se u nich dá objednat pouze to, co chcete a můžete si vybrat celodenní kalorický příjem. Osobně si nechávám vozit 6000kj na den a pouze obědy a večeře.



Co ještě dodat? Nejlepší jídlo, jaké jsem zde ochutnala byly vepřové kostičky v omáčce z lesních plodů. Opravdová sladká mňamka. Naopak nejhorší jsou pro mě jídla z krup. Vím, že jsou kroupy zdravé a prospěšné pro střeva, ale opravdu to není můj favorit. Na druhou stranu toto jídlo do zrdravého jídelníčku zkrátka patří. Navíc jsou všechna jídla skvěle a zajímavě okořeněná. 
Kromě vysoce zdravých jídel tady najdete také běžnou českou kuchyni upravenou do zdravé podoby. Už jsem měla i vepřo-knedlo-zelo. Úprava spočívala v tom, že jídlo nebylo přelité omastkem, knedlík byl celozrnný a hlavně porce byla tak akorát, aby se člověk nepřejedl. Lahůdka.

Nemám ráda syrovou cibuli a česnek a ryby. Vlastně ryby mám ráda, ale nemůžu vystát, když v nich najdu kostičku. Zdravé stravování mi opět vyšlo vstříc a tyto tři potraviny mi zkrátka neposílají. Myslím si, že to pro ně není velký problém. Vaří totiž několik programů, jako je vegetariánský, pro zdraví, pro hubnutí, pro kojící atd. Takže mi zkrátka místo ryby dají jídlo z jiného než mého programu.

Krabikovou dietu všichni známe především jako redukční dietu. Možná se ptáte, jestli jsem za ty čtyři měsíce zhubla. Ne, nezhubla jsem, protože jsem si dala dostatečně vysokou kalorickou denní hodnotu, abych si váhu udržela. I přesto, že byly Vánoce jsem nepřibrala a cítím se skvěle. Navíc mám mnohem menší chutě na sladké, což přičítám dostatečnému příjmu bílkovin.

Páni, tento článek vypadá jako nějaká reklama, ale není tomu tak. Píšu ze své vůle a Zdravé stravování o tom vůbec neví. Stejně jako ráda veřejně pochválím skvělou rtěnku, chválím i tuto firmu.

Pokud se vám článek líbil, můžete se brzo těšit na další článek o mém novém jídelníčku. Podíváme se tomu všemu na zoubek :-)

A co vy? Zkoušeli jste některou z krabičkových diet nebo vám to přijde jako vyhozené peníze?

http://www.zdravestravovani.cz/

9 komentářů:

  1. Diky zdravé stravě jsem objevila taky spoustu výborných potravin :). Mě tyto kupované krabičkové diety nelákají, chystám si jídlo sama a ten čas si vždycky najdu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čas bych měla, ale vůbec žádné nápady co vařit :-)

      Vymazat
  2. Já na Diety moc nevěřím, raději se snažím jíst zdravě. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyt jsem psala, že pro mně to je pestrá zdravá strava a ne redukční dieta :-)

      Vymazat
  3. Dietní jídla také nevařím ale snažím se vyhýbat určitým potravinám. Nejsem vegetarián ani nemám žádné alergie a jím téměř vše. Nápady vařit jsem také dříve neměla ale tyto jídla co máš v krabičkách jsou neskutečně jednoduchá, to mám za půl hoďky hotové. Ráda zkouším nové věci typu cizrna, bulgur,kuskus, což jsou věci známé ale u nás se tohle prostě nejí a místo toho si lidi raději dají flák vepřového s pěti knedlemi. Zdravé ryby tady už vůbec nikdo nejí, já jediná doma je jím ale moc často ne protože sehnat čerstvou rybu je docela náročné pokud člověk nebydlí v Praze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš úplnou pravdu. Občas když dostanu krabičku, říkám si, že tohle bych si uvařila hned. Jenže mě to prostě nenapadne. Takže si schovávám jídelníčky a přes víkend z nich čerpám :-)Myslím, že věci typu bulgur se tady nejí, protože to většinou lidé neumí dobře připravit. Já s tím taky nemám zkušenost. Díky za komentář

      Vymazat
  4. To vyzerá naozaj zaujímavo. Najmä také typické jedlá ktoré má rád každý :)

    Čo je dobré to musím mať aktuálne aj s extra mega GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  5. Ty špagety mě trošičku šokovaly, to není úplně vrchol zdravého jídelníčku - a hádám, že jako pro bezlepkovou fiflenu to není nic pro mě, ale je fajn, že tobě chutná :)

    Zrzavá katastrofa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bezlepkové to určitě není :-) Já špagety uvítám, není to zdravá potravina, ale jídelníček je hodně pestrý, takže špagety se objeví jednou za uherský rok. Vařím si je o víkendu :-)

      Vymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.