pátek 22. ledna 2016

Já a pan Jones od Lucy Diamond

Krásný pátek. Spisovatelku Lucy Diamond možná znáte díky knize Kavárna na pláži, kterou velmi doporučuji k přečtení. Příběh rodiny Jonesových je druhým počinem autorky.

Kniha nás zavede do rodinného britského penzionu, jehož majitelé, stárnoucí manželé chtějí odejít na odpočinek. Svolají tedy své tři syny, aby se poradili co dál.



Alicia, manželka nejstaršího syna Hugha je na prahu čtyřicátých narozenin a najednou má pocit, že si v životě nic neužila a že by to měla co nejrychleji napravit. Začne se tedy poprvé v životě věnovat kromě rodiny i sama sobě, hledat si nové koníčky a přátele. O převzetí rodinné firmy nemají s manželem zájem.

Prostřední syn David se svou ženou Emmou se už dlouho snaží o miminko. Když David přijde o práci, nápad s penzionem se mu zdá jako dobré řešení. Emmě se naopak na vesnici vůbec nechce. Z touhy po dítěti se z ní stává zoufalá žena a zvažuje zoufalé řešení. Pokusit se otěhotnět s někým jiným než se svým mužem.

Nejmladší Charlie je nezodpovědný člověk, který stále dělá dluhy a žije s hlavou v oblacích. Rád by převzal od rodičů penzion, ale ostatní členové rodiny to nechtějí připustit, protože tuší, že by vše skončilo fiaskem. Ostatně jako valná většina Charlieho podnikatelských projektů. Jenže Charlie potká Izzy, mladou maminku dvou dcer, která je tou dobou na útěku před svým násinickým manželem. A najednou se chce změnit a ukázat všem, že dospěl.

Pak nastane velký zlom. V den, kdy se Alicia chystá na výlet do Paříže, na který se moc těší, protože si bude poprvé v životě sama užívat, má Izzy nehodu v autě řízeném jejím agresivním manželem. Alicia tedy neodjede a vezme k sobě Izzyny děti. Zároveň najde několik indicií usvědčujících manžela z nevěry.

Ke konci knihy jsem se začala obávat happy endu à la telenovela. Naštěstí tomu tak není. U každého páru dopadnou některé věci dobře a jiné zase hůře. Zkrátka tak jak to v životě chodí.

Já a pan Jones je krásný příběh, ale přece jen se mi trochu víc líbila Kavárna na pláži.

14 komentářů:

  1. Me kniha zklamala, bavil me jen pribeh Charlieho.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je pravda, že po Kavárně na pláži jsem měla od knihy vyšší očekávání.

      Vymazat
  2. Veľmi sa mi páči obal tejto knihy. Aj samotný príbeh vyzerá super :)

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na moju extra MEGA GIVEAWAY (4 súťaže v 1) v ktorej si môžeš zasúťažiť o poukážky ale aj o viac ako 40 pruduktov z kozmetiky, knihy či šperky

    OdpovědětVymazat
  3. Knihu vídám už po několikáté a hodnocení obvykle bývá kladné. Bohužel jsem si doposud neudělala čas. :) Velmi mě tento příběh láká :)

    http://my-ideallife.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad si čas najdeš :-) Kniha se prodává i v elektronické podobě

      Vymazat
  4. Mám takový pocit, že už jsem knihu četla, ale nejsem právě vůbec jistá, protože v jedné době jsem četla hodně podobných knížek a už ztrácím přehled o tom, jaké byly.. moje hlava děravá.. :D :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě bys ji četla relativně nedávno, je to celkem novinka :-)

      Vymazat
  5. Pěkná recenze, kniha se mi ještě do ruky nedostala, ale přemýšlím, že bych něco od autorky mohla koupit mamce. Myslím si, že mě příběh ještě plně nezaujme..ale za pár let bych se po knize ráda podívala :)

    ChicByJane.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. já miluju biografie a myslím, že tahle knížka by mi nesedla, ale super nápad pro moji sestru :)
    www.plesatazpevacka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  7. Kavárna se mi líbila, pana Jonese bych taky chtěla zkusit :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.