sobota 5. září 2015

Napětí s Amandou Quick

Amanda Quick – Jako rtuť

Máte rádi napětí od první do poslední stránky? Zajímají vás paranormální jevy a zkoumání energie?
Pokud jste odpověděli ano, vřele doporučuji tuto knihu.



Virginie je mladá žena, která má zrcadlový talent. Pokud někdo zemřel ať už přirozenou nebo násilnou smrtí v místnosti, kde se nachází zrcadlo, člověk se zrcadlovým talentem dokáže vidět poslední chvíle umírajícího. Nezáleží na tom, zda od smrti uplynul týden nebo století, v zrcadlech je stále vše zaznamenáno. Virginia se čtením ze zrcadel docela slušně živí a je členkou Leybrookova Institutu, který sdružuje a podporuje lidi obdařené paranormálními schopnostmi.

Naproti tomu Owen je lovec, který loví a zabíjí paranormální vrahy. Jeho talent spočívá v tom, že cítí vrahovu energii a pokud se dostane na místo činu, dokáže vycítit, kudy vrah procházel, jak se pohyboval a zda to byl muž nebo žena. Časem je schopný se na vraha naladit natolik, že předvídá jeho chování.

Virginie s Owenem se spolu střetnou a začnou spolupracovat, když se Virginie probudí z omámení vedle mrtvoly zavražděného člověka. Ještě k tomu se nachází v magické zrcadlové místnosti bez oken a dveří. Owen ji odsud vysvobodí a započne partnerství řešící řetězec vražd, které jsou vždy doprovázeny paranormálnímy jevy. Všechno je o to zajímavější, že Virginie je očividně další plánovanou obětí a že dost stop vede k lidem z Institutu.

V napínavém ději je i romantická láska popsána docela neotřele. Virginie s Owenem se do sebe zamilují. Pokud se navzájem dotýkají, vytváří auru, která dokáže sama o sobě bojovat s různými energetickými zbraněmi a úskalími. Když se spolu milují před zrcadlem, Virginie vidí při aktu probleskávající světélka mezi milenci.

Původně jsem si říkala, že kniha mohla mít zajímavější název. Ukáze se ale, že rtuťové zrcadlo je velmi mocná zbraň pro lidi s nadpřirozenými talenty.
Kniha je skvělá a vřele ji doporučuji. Sice tu je určitá dějová podobnost s knihou Nikomu nevěř, ale ani ta mi nepomohla vypátrat vraha a nakonec jsem byla hodně překvapená, kdo za vším stojí.
Na závěr musím říct, že mít jako práci koukání do zrcadel na umírající a vražděné lidi... Nudná práce v kanceláři mi už nezní tak hrozně :-)


A ještě tu máme vyhlášení vítězkyně giveaway. Vyhrál třetí komentář:





Il gratuluju a budu ji kontaktovat mailem. 

Vaše komentáře mě moc potěšily. Hlavně ty, ve kterých jste psaly o knižní recenze. Už jsem tuto tématiku pomalu vzdávala, ale teď se jí budu zase více věnovat. 

Krásný víkend

5 komentářů:

  1. jeeej Il gratulujem zasluzila si :)

    Pozyvam na giveaway o serum na rast rias tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2015/09/gigalash-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  2. Knížka zní zajímavě, ale není to úplně můj šálek kávy :) Z výhry mám obrovskou radost, mockrát děkuju a už jsem odepsala na email :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  3. Gratulujem víťazke ! :) Tá knižka vyzerá super :)
    Pozývam ťa na môj blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  4. Knihu som ešte nečítala, no vyzerá zaujímavo

    Blog by Katy :-* ala Čo je dobré to musím mať každý deň nový príspevok :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.