úterý 8. prosince 2015

S. Kinsella: Shopaholik za hranicemi

Potřebovala jsem si odpočinout a pozitivně se naladit. Sáhla jsem tedy po Shopaholikovi za hranicemi. Knihu jsem přečetla podruhé a líbí se mi pořád stejně. Takže moc.


Hlavní hrdinka celé série Shopaholiků je Rebecca Bloomwoodová, což je mladá žena trpící, jak sám název napovídá, shopaholismem. Tedy nezřízenou touhou nakupovat cokoli, kdykoli a kdekoli. Rebecca je milá mladá dívka, má ty nejlepší úmysly, ale kvůli své slabosti pro nákupy se opakovaně dostává do finančních potíží, kolotoče lží a marných předsevzetí. Její přítel Luke je prosperující podnikatel a na rozdíl od Rebeky je velmi pracovitý, cílevědomý a rozumný.

Lukova firma v Londýně si vede natolik dobře, že chce otevřít pobočku v New Yorku, kam spolu s Rebekou odjíždí. Všechno vypadá skvěle, Rebecca se dostává do místní společnosti, nakupuje, hledá si práci a znovu nakupuje. Netuší, že se nad ní stahují mračna v podobě bulvárního tisku. Když vyjde v novinách najevo všechno o její finanční situaci, je poškozena i Lukova důvěryhodnost, což jeho obchodu neprospívá.

Jak si Rebecca poradí s novou těžkou situací, kdy se musí dostat z dluhů, urovnat problémy s Lukem, najít si práci a očistit svou pověst? Není to jednoduché, ale duchaplná Rebecca najde řešení.

Líbí se mi, jak autorka podává shopaholismus úsměvnou formou. U Rebečiných eskapád se člověk opravdu pobaví. Na druhou stranu si myslím, že mít tento problém já nebo někdo můj blízký, už by tolik zábavné nebylo. Nicméně je super poselství, které nám autorka posílá - nikdo není dokonalý, každý má svou vášeň.

Kniha se čte sama. Doporučuji ji jako vánoční dárek pro všechny dívky a ženy ve věku od 15 do 100 let. Přestože knih s Rebeccou je celá řada a stále vychází nové, není nutné shánět všechny díly. Můžete si přečíst kteroukoli knihu a i tak snadno pochopíte děj a pobavíte se. Nebo můžete přečíst všechno od A do Z jako já :-)

10 komentářů:

  1. Skvelá recenzia! Táto kniha vyzerá zaujímavo :)

    OdpovědětVymazat
  2. naozaj vyzera zaujimavo už som ich niekoľko prečítala ale takýto typ ešte nie:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je zajímavá, jen je občas těžké tuto autorku sehnat. Je stále vyprodaná

      Vymazat
  3. Určitě je to skvělá knížka :) hezky napsaná recenze :)
    www.letmemakeawish.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tu jsem četla několikrát i film jsem visela několikrát. Mám obojí hrozně ráda i když se os sebe v něčem lisi. Musím si ten film zase brzy pustit :)

    OdpovědětVymazat
  5. Uvažuju, že bych si nějakou z té řady pořídila v angličtině :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anglicky jsem přečetla dva díly a je to moc hezky napsané a čitelné

      Vymazat
  6. Tak tuhle ještě nemám. Ale sestra dostane na Vánoce ''Báječné mininakupování'' tak doufám že se jí bude líbit :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaše krásné komentáře.